Acasă Actualitate Pe cine a desemnat Predoiu să conducă procurorii?

Pe cine a desemnat Predoiu să conducă procurorii?

DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiţiei a anunțat, marți, rezultatele procedurii pentru desemnarea procurorului general (Gabriela Scutea) şi a procurorilor şefi de la DIICOT (Giorgiana Hosu) şi DNA (Crin Bologa). Propunerile vor fi transmise Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului. Decizia o ia însă președintele Klaus Iohannis.

În declarația de presă de marți dimineață, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a arătat că nu a dorit să facă experimente. De departe cele mai multe laude și le-a atras procuroarea Gabriela Scutea, noua șefă a Parchetului General. A avut cel mai bun proiect de management, cea mai bună prestație și este foarte bine cunoscută la Bruxelles, a subliniat Cătălin Predoiu.

Procuroarea Gabriela Scutea vine de la Parchetul Curții de Apel Brașov și este cea care l-a convins în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Justiției pe Florin Iordache să accepte un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare a ordonanței 13 care în acest timp a fost abrogată.
Gabriela Scutea a fost un critic al modificărilor aduse de PSD-ALDE la legile justiției, fiind unul dintre magistrații care au protestat și în stradă, la Bruxelles.
Procuroarea Giorgiana Hosu a condus interimar DIICOT, după demisia lui Felix Bănilă, cerută de președintele Klaus Iohannis, pe fondul scandalului „Caracal” și după demisia ALinei Bica, în 2015, arestată preventiv la acea dat pentru abuz în serviciu.
Procurorul Crin Bologa a fost șef la DNA Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.