Acasă Actualitate Penal! Monica Macovei minte la tv și în declarațiile depuse la ANI...

Penal! Monica Macovei minte la tv și în declarațiile depuse la ANI și la PE

DISTRIBUIȚI

Monica Macovei pozează de mulți ani în luptătoarea neprihănită pe frontul anticorupției românești, un soi de Ioana d Arc de România, aflată în război cu toată lumea, în numele unor principii onorabile, cum ar fi democrația, independența justiției, libertatea de exprimare etc. Numai că între poză și realitate diferența pare să fie la fel de mare ca și în cazul pițipoancelor din tabloide care, retușate în Photoshop sunt zâne, iar în realitate  unele sunt chiar ciume. Deși chiar ieri în discursul ținut în fața reprezentanților PDL Monica Macovei a subliniat că urăște trădarea și  minciuna, justițiara pedelistă nu ezită să apeleze la aceste arme atunci când acestea servesc propriei cauze. Astfel,  prezentă recent  în studioul Realitatea TV, Monica Macovei a lansat ,  fără să clipească , o ipoteza mincinoasa: "Unul dintre motivele pentru care s-au grăbit foarte tare cu căderea acestui guvern este ca să-l scape pe Adrian Năstase. Vroia să-și oprească dosarele. În iunie se împlinește termenul de prescripție pentru dosarul Trofeul Calității, cel în care a luat doi ani cu suspendare la fond și acum își amână recursul.” Oare câtă frustrare a acumulat Monica Macovei pentru a minți în legătură cu o informație care este publică și poate fi verificată foarte ușor. Noi știm că ea este cea mai cinstită, onestă și curată dintre toți oamenii politici ai planetei, dar prin această declarație nu a făcut altceva decât să demonstreze tuturor că ea nu luptă pentru principii ci împotriva unor oameni, indiferent cum îi cheamă pe aceștia și din ce partide fac parte.
Așa cum se știe deja, Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis încă din luna noiembrie 2011 că prescripția specială în dosarele lui Adrian Năstase  este după cum urmează: Trofeul Calității-aprilie 2013, Mătușa Tamara-iulie 2013, Zambaccian-2018.Prin urmare, e vorba de încă un an nu de-o lună , așa cum declara public  Monica Macovei , cu intenția clară de manipulare , că deh!, doar e integra integrilor . Numai că fecioara dreptății are probleme nu doar de caracter, dacă ne referim la minciuna publică legată de prescripția în dosarul Trofeul Calității, ci chiar penale dacă analizăm cu atenție declarațiile de avere și interese depuse de europarlamentarul Monica Macovei la Parlamentul European și la Agenția Națională de Integritate.

Omisiune în declarația de interes financiar a Monicăi Macovei, depusă la PE

Surpriza apare când faci comparație  intre declarațiile de avere depuse la „draga de ANI” și cea depusa la Parlamentul European, remarcându-se  diferențe de zeci de mii de euro. . Aoleu! Cine, integra  Moni? Chiar ea, purtătoarea stindardului luptei anticorupție, stindard pe care s-ar părea că l-a maculat chiar Monica Macovei. Astfel, în România Macovei a declarat că a încasat în urma unor procese împotriva statului român,  la CEDO,  mai multe sume considerabile: în 2008, 49 416.78 RON, în 2009, 58 480.54 RON și în 2010, 41 996 RON.

La Parlamentul European, aceeași doamnă Macovei  a declarat doar suma din 2008 deși articolul 4 alineatul 2 litera e) din Codul de conduită o obliga să declare orice activitate exterioară Parlamentului European care depășește 5000 EURO anual.

Bineînțeles,  avocații consacrați din presa ai fostului procuror ceaușist vor sări  să spună:”dar reprezentarea în fața CEDO a fost înaintea numirii la PE, doar veniturile au fost realizate în anii 2009 și 2010”. Da, adevărat dar atunci de ce a declarat banii încasați în 2008 pentru prestații anterioare anului 2005? Sau s-a gândit că nu dă bine în ochii colegilor din PE, la capitolul „iubire de țară”, să încasezi chiar în fiecare an de mandat câte 10000 EURO pe an de la tărișoara ta aflată în criză?

Fals în formă continuată și în declarațiile de interese depuse la ANI

Dar cel mai grav pentru această „ființă extraordinară” este  falsul în formă continuată din declarațiile de interese depuse la ANI. De aceea am și sesizat aceasta instituție ca să savurăm momentul unic  în care „draga de ANI” o trimite la PICCJ pe „draga de Moni” pentru fals în declarații în formă continuată.  Ulterior,  conform codului etic al PDL, pe care chiar Monica Macovei  l-a inventat și l-a impus , urmează  excluderea sa din partid, că doar nu poți face excepție cu nimeni, nici măcar cu integra integrilor din România. 
Conform declarațiilor  de interese ale europarlamentarului Monica Macovei, aceasta este membru fondator la Asociația Română pentru Transparență, aka Transparency International, condusă de Victor Alistar, aka „Incompatibilul” și membru în Consiliul Director al Societății Academice Romane. Nimic ilegal pâna aici.
Dar, Monica Macovei a ignorat cu desăvârșire  punctul 5 din declarația de interese,  unde era obligata sa declare TOATE contractele respectivelor fundații, ONGuri și asociații, finanțate din bugetul de stat, local și din fonduri externe, încheiate sau aflate în derulare în timpul mandatului. În declarațiile preacinstitei Monica Macovei  găsim însă  numai liniuțe, la acest punct, semn că nu are de declarat niciun contract al ONG-urilor pe care le reprezintă.

Monica Macovei este trimisă în mâinile  inspectorilor de integritate chiar de către cele două ONG-uri care, în numele transparenței promovate chiar de către europarlamentarul român, au postat pe site-urile lor contractele obținute din bani publici sau din fonduri externe .
Astfel, conform datelor oficiale, Asociația Română  pentru Transparență are în desfășurare proiecte a căror finanțare, în principal de către Comisia Europeană, însumează peste 7 milioane de EURO. De asemenea , are  proiecte încheiate în 2010 de peste 600.000 EURO și în 2012 de 2 010 190 RON.
Pe cele de pe site-ul Societății Academice Romane îi lăsăm pe inspectorii ANI să le însumeze, pentru  că sunt mult prea multe.
Concluzionând, am fi spus: „Ascultă, fă  nerușinato, cine te crezi?”,  dar încheiem  elegant: ” Doamna Macovei, ne faceți de rușine în Parlamentul European !”

Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.