Acasă Actualitate Penalii lui Ovidiu Miculescu din conducerea Radioului Public

Penalii lui Ovidiu Miculescu din conducerea Radioului Public

DISTRIBUIȚI

Am scris zilele trecute despre situația penală a actualului șef al Radioului într-un articol intitulat: “Ovidiu Miculescu, șeful SRR, un incompatibil cu state vechi”. Turnătorul Securității (nume de cod predestinat parcă – “Adrian”), hrănit o viață din mâna unui alt Adrian, pușcăriaș de renume, și pus de Ponta, copiluțu aceluiași Adrian, în fruntea uneia dintre cele mai importante instituții media a statului român, s-a dovedit a fi (și) un penal, mințind în declarația de interese scrisă cu propria mână.
Însă nu doar Miculescu a comis un fals în acte publice, sancționat conform art. 292 CP și a încercat să păcălească Agenția Națională de Integritate ci și slugile sale, cei pe care i-a adus în conducerea Radioului, în Comitetul Director. Sfidând cu bună știință legea aceștia “au uitat” să precizeze calitatea de administratori ai unor SRL-uri, menționând doar calitatea de acționari ai firmelor ce le aparțin. Radioul Public, instituție plătită din banii contribuabililor, este sat fără câini sub conducerea lui Ovidiu Miculescu. SRR, Radioul național, este, teoretic o instituție chemată să asigure, potrivit Legii sale de organizare (Legea 41/1994), informarea corectă a opiniei publice. Cei care asigură, cică, informarea corectă a românilor, sunt niște mincinoși congenitali, personaje profund corupte moral. ?ê?£i penali.
Potrivit legii, conducerea serviciilor publice de radiodifuziune și de tele­vi­ziune, este asigurată de consiliul de administrație, directorul general și comitetul director. Membrii Comitetului Director (CD), sunt în număr de 7, între aceștia numărându-se și președintele director general Ovidiu Miculescu.

Din cei șapte, cel puțin patru sunt incompatibili:
1. Ovidiu Miculescu – directorul general al CD și administrator al Adria Flux SRL (până în 22 iuIie 2010).
2. Ursache Petru — membru în CD însărcinat cu domeniul Tehnic, Investițio­nal și administrator al Sirom Service Impex SRL (deține această funcție și în prezent)
3. Pintilie Maria – membru în CD însărcinat cu domeniul Administrativ, Econo­mic, Financiar și Comercial și administrator al Incon Expert SRL (deține această funcție și în prezent)
4. Savu Cristian Traian – membru în CD însărcinat cu domeniul Comunicare Marketing și administrator al Sport Image Group SRL (deține această funcție și în prezent)
Doi dintre cei 3 subordonați ai lui Ovidiu Miculescu, respectiv Petru Ursache și Maria Pintilie sunt amici vechi de-ai acestuia, însoțindu-l de-a lungul vremurilor prin periplul pe care l-a avut pe la diversele sinecuri de unde s-a adăpat – Europa FM, Antene sau SN Radiocomunicații.
„Creativii“ membri ai Comitetului Director,
mincinoși sub incidența legii
Ce zice legislația în cazul incompatibilităților? Legea Nr. 161 din 19 aprilie 2003 „privind unele măsuri pentru asigurarea transparențe în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancțio­narea corupției” arată foarte clar la art. 99:
(1) Persoanelor care exercită următoarele demnități publice și funcții publice de autoritate din cadrul autorităților și instituțiilor aflate exclusiv sub control parlamentar:
a) membrii Curții de Conturi;

k) membrii consiliilor de administrație și ai comitetelor directoare ale Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune; Îi se aplică regimul incompatibilităților prevăzut în prezentul titlu pentru miniștri și, respectiv „secretari de stat, precum incompatibi­litățile prevăzute“ în legi speciale.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (I) pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice și al creației literar-artistice.
„Sancționarea corupției” se desfășoară însă în prezent doar în spațiul imaginar deoarece personaje ce ajung să conducă instituții cheie ale României sunt dintre cele mai corupte. Cei trei amploaiți ai lui Miculescu nu fac excepție.
Firma lui Petru Ursache, Sirom Service Impex SRL, are obiect principal de activitate cod CAEN 6010 – Activități de difuzare a programelor de radio (un conflict de interese clar).
Firma Mariei Pintilie, Incon Expert SRL, are ca obiect principal activități de contabilitate și audit financiar, consultantă în domeniul fiscal (și aici conflict de interese)
Firma lui Savu Cristian Traian, Sport Image Group SRL, are ca obiect principal activități ale agențiile de publicitate (firma are în prezent activitatea suspendată, dar această situație nu anulează starea de incompatibi­litate a administratorului societății)
Prin urmare, avem cel puțin 3 membri în Comitetul Director al Radioului Public care figurează în continuare, bine mersi, în postura de administratori ai unor societăți comerciale, care, așa cum reiese din datele Registrului Comerțului, nu desfășoară activități nici în domeniul didactic, nici în cel al cercetării științifice și cu atât mai puțin în domeniul creației literar-artistice. Asta dacă nu cumva o firmă de contabilitate, de pildă, poate fi inclusă la creație literar-artistică, prin scăderile, adunările sau înmulțirile TVA-urilor…
Mai degrabă cei trei comilitoni ai lui Miculescu desfășoară „activități de creație literar- artistică” în sensul falsificării actelor publice, gen de „creație” care se află sub incidența legii.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.