Home Actualitate Pentru Corina Crețu dragostea trece prin portofel

Pentru Corina Crețu dragostea trece prin portofel

DISTRIBUIŢI

Moda contractelor prenupțiale începe să prindă și la noi. De obicei, soțul își pune la adăpost averea de cea de-a doua nevastă, după ce prima l-a cam „jupuit”. De data aceasta este vorba de averea europarla­men­tarului Corina Crețu, cea care a avut grijă ca ceea ce a dobândit înainte de căsătoria de anul trecut cu Ovidiu Rogoz să rămână numai al ei. Plătită regește la Bruxelles, acolo unde activează ca europarlamentar român din partea PSD, aceasta are ceva experiență de viață și nu a vrut să se arunce cu totul în ale căsniciei. Cel puțin nu și cu averea. Așa reiese din declarația de avere depusă recent în care aceasta specifică din capul locul că este căsătorită din 10.10.2012 cu Ovidiu Rogoz și că atașează declarației de avere un certificat de căsătorie, dar și o Convenție Matrimonială privind Regimul Separării de Bunuri.

Mai pe românește, fiecare cu zestrea și acareturile sale. Astfel, doamna Crețu deține un apartament în București de circa 90 de metri pătrați, achiziționat în 2004, precum și un aparta­ment la Predeal de 80 de metri pătrați, cumpărat în 2011. Dânsa mai conduce o Skoda cumpărată în 2008 și are ceva bijuterii de circa 10.000 de euro. Pe lângă toate acestea, ea își odihnește în bănci vreo 55.000 de euro. Soțul ei, Ovidiu Rogoz stă ceva mai bine la capitolul imobiliare cu patru terenuri, trei agricole și unul în jurul Bucureștiului. Acesta mai are și un apartament de 105 metri pătrați în Capitală și conduce un Renault Megane vechi de 10 ani. În bancă, soțul Corinei Crețu are strânsă o sumă de 36.500 de euro, dar are și o datorie echivalentă cam cu aceeași sumă.

Datorii și probleme, „moștenite“ de la fosta nevastă

Decizia de a-și separa averea de soțul, vine cel mai probabil după ce Ovidiu Rogoz a avut o serie de probleme în instanță cu tot felul de datorii ale fostei sale soții despre care ziarul „Curentul“ a scris recent. În luna mai 2013, ziarul nostru a relatat că prima soție a bărbatului europarlamentarului Corina Crețu, cea care i-a lăsat acestuia „cadou“ la divorț datorii de peste 400.000 de euro, avea din nou probleme cu creditorii. Fosta soție, Ionela Rogoz, fusese chemată în judecată de o persoană care a împrumutat-o acum trei ani, cu o importantă sumă de bani, în urma unei afaceri problematice cu terenuri. Potrivit cererii de chemare în judecată, Ionela Rogoz a împrumutat de la reclamantă suma de 75.000 de euro, pe baza unui contract de împrumut. Actul a fost încheiat în prezența unui avocat la data de 26 noiembrie 2009, iar restituirea banilor urma să se facă la scadență, pe 11 iunie 2010. „Până în prezent, debitoarea nu a achitat suma nici măcar parțial“ se arată în documentele de la dosar, creditoarea David Steluța solicitând magistraților Judecătoriei Sectorului 1 să o oblige pe Ionela Rogoz să restituie banii împrumutați. La divorțul cu Ionela Rogoz, Ovidiu Rogoz declara că aceasta l-a falimentat în timpul căsătoriei. Bunurile comune strânse în timpul mariajului au fost supuse procedurilor de executare silită, iar Ionela Rogoz a acumulat datorii de 400.000 de euro, înainte de a-l părăsi și a pleca cu afaceri, în Dubai. Ovidiu Rogoz a obținut inițial divorțul din culpa soției sale, dar la recurs, s-au înțeles pentru culpa comună, a mai scris „Curentul“.

Corina Crețu, sub lupa fostului consilier al lui Iliescu

Odată cu apariția cărții lui Eugen Mihăescu, intitulată „Între linii“, graficianul a oferit publicului mai multe detalii picante din viața fostei ziariste, ajunsă în prezent europarlamentar via Ion Iliescu. La nunta ei de anul trecut, fostul președinte declara că este foarte bine că aceasta s-a căsătorit. "E foarte bine că se căsătorește, o să fie o femeie împlinită, la casa ei (…) Da, avea nevoie să se căsătorească, că era cam stingheră", a spus Iliescu, înainte de slujbă. În cartea sa, Mihăescu o caracterrizează pe Corina Crețu ca pe o femeie care avea abilitatea de a se „cocoța pe umerii unor bărbați puternici“. Într-o descriere sumară, Mihăescu își amintește foarte plastic, din negurile tranziției spre democrație a anilor 90, de o tânăra descurcăreață ce avea să facă cariera, atât în țară, cât și peste hotare. “Corina Crețu îl avea pe “vino- ncoace“! Înaltă și nu prea slabă, cu pulpele pietroase dezgolite de fusta prea scurtă și tricoul subțire“, prin care „se puteau ghici sânii fără sutien“, și-o amintește Mihăescu pe tânăra ziaristă care a reușit să smulgă două vorbe de la cel mai puternic om al planetei de atunci, Bill Clinton, cuvinte pe care ulterior Ilici Iliescu le-a folosit pentru a se legitima ca având girul „Marelui Licurici“ la cârma României. Cuprins probabil de ceva frustrări și oftaturi îndelungi, graficianul de talie mondială continuă descrierea privirii doamnei europarlamentar: „ușor sașie și asimetrică, dar impertinentă, parcă te deschidea la prohab“. Cât despre atitudinea sa, Mihăescu avea să scrie că îi „amintește de fata de cartier băgăcioasă, lipicioasă ca o gume de mestecat, care ți se lipește de deget, o scuturi și ți se lipește de toată mâna“. Caracterizarea sa avea să atingă culmile paroxismului: „atunci când am cunoscut-o, era un măr domnesc. E drept că înauntru era un vierme…“, concluzionează plin de apăsări Mihăescu. „Așa a ajuns Corina Crețu funcționară la Cotroceni“, își amintește autorul. Acesta explică că în ca­riera sa, aceasta s-a folosit de toate atu-urile ei pentru a reuși. „Azi se auzea că e cu Oprescu (primarul Capitalei -n.r.) și, de fapt era cu Fulga (fostul șef al SIE -n.r.) și tot așa. Corina și-a construit cariera cocoțându-se pe umerii bărbaților prin patul cărora a trecut“, mai scrie Mihăescu.

Nicolae Bucur

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.