Home Actualitate Percheziții într-un dosar de furt de combustibil

Percheziții într-un dosar de furt de combustibil

DISTRIBUIŢI

Polițiștii din Constanța au efectuat 11 percheziții la persoane bănuite de furturi de combustibil din vagoanele unui tren de marfă. S-au ridicat 290 de litri de motorină și dispozitive de sustras produs petrolier, iar 7 persoane au fost arestate preventiv.

La data de 24 ianuarie 2019, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au surprins trei bărbați, care ar fi sustras produs petrolier din vagoanele cisternă ale unui tren de marfă, staționat în gara CF Saligny Est.

Polițiștii i-au somat pe bărbați, dar aceștia au încercat să fugă. A fost efectuat un foc de avertisment, apoi 5 focuri de armă în direcția autoturismului (fără a fi nimeni rănit), însă cei în cauză nu s-au conformat, reușind să scape.

La scurt timp, conducătorul autoturismului, un bărbat, de 29 de ani, a fost depistat și reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, de Judecătoria Constanța.

În cauză, la data de 26 ianuarie a.c., polițiștii de la transporturi au efectuat 11 percheziții la locuințele a 8 persoane ce ar fi implicate în furtul de combustibil din vagoanele cisternă, precum și de furtul unor fierăstraie circulare cu banc.

S-au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 290 de litri de motorină, 5 butoaie de câte 250 de litri fiecare, cu miros specific de motorină, 5 dispozitive de sustras produs petrolier, 3 fierăstraie circulare cu banc și 4 plase de pescuit tip monofilament.

Cele 8 persoane – o femeie și 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore. Ieri, acestea au fost prezentate Judecătoriei Constanța, care a dispus arestarea preventivă a 6 bărbați, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat (produs petrolier și fierăstraie) și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul femeii și a altui bărbat, cercetați pentru tăinuire a fierăstraielor circulare sustrase.

În activități au fost angrenați și polițiști de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Constanța. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.