Acasă Actualitate Percheziții la hoții din locuințe

Percheziții la hoții din locuințe

DISTRIBUIȚI

 

Poliția Română efectuează, în această dimineață, 23 de percheziții domiciliare, în București și Teleorman, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în tâlhării din locuințe și furturi, se arată într-un comunicat al IGPR.

 

”La data de 27 mai a.c., polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul I.G.P.R., de la D.G.P.M.B. și de la I.P.J. Teleorman, sprijiniți de specialiști criminaliști, echipe de intervenții speciale ale Poliției Române și suportul tehnic și operativ al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 23 de percheziții domiciliare și pun în executare 28 de mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul București”.

 

Perchezițiile sunt efectuate la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în comiterea de tâlhării în locuință, furturi și distrugeri prin incendiere.

 

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi acționat în grup și după verificări anterioare ale victimelor, care erau persoane în vârstă, lipsite de apărare și care dețineau sume de bani.

 

Patru dintre membrii grupării sunt bănuiți că, în noaptea de 11 spre 12 februarie a.c., ar fi sustras 8.200 de lei și 700 de euro, dintr-o locuință din județul Teleorman, după ce ar fi imobilizat și lovit un bărbat și 2 femei, cu vârste cuprinse între 55 și 78 de ani.

 

De asemenea, membrii grupării sunt bănuiți de comiterea unei tentative de tâlhărie din locuință, a două furturi de autoturisme, precum și de incendierea unui autoturism.

 

Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale instrumentate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale –I.G.P.R. și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea și coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.