Home Actualitate Percheziții la o moschee din Berlin. Ponta a aprobat cea mai mare...

Percheziții la o moschee din Berlin. Ponta a aprobat cea mai mare moschee din Europa

DISTRIBUIŢI

Poliția germană a anunțat marți că a efectuat percheziții în opt locuri din Berlin, între care sediul unei asociații care găzduiește o moschee, ca urmare a unor suspiciuni privind racolarea de combatanți pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) în Siria.

Perchezițiile au început la ora locală 06:30 și vizează între altele un marocan de 51 de ani, suspectat de tentativa de a recruta combatanți pentru a lupta în rândurile jihadiștilor din Statul Islamic în Siria, precizează poliția berlineză într-un comunicat.

Cu toate acestea, forțele de ordine germane menționează că nu au indicii potrivit cărora ar fi fost pregătite acte teroriste pe teritoriul Germaniei.

Un macedonean de 19 ani figurează, de asemenea, ca suspect în acest caz. Autoritățile consideră că acesta deja luptă în Siria.

Printre locurile percheziționate în cursul acestui raid figurează clădirea unei asociații care adăpostește o moschee în cartierul berlinez Tempelhof-Schöneberg (sectorul 7 din Berlin), potrivit aceluiași comunicat, care nu oferă precizări despre celelalte locuri percheziționate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.