Home Actualitate Percheziții la suspecți de raportare și decontare de servicii medicale fictive

Percheziții la suspecți de raportare și decontare de servicii medicale fictive

DISTRIBUIŢI

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, efectuează, miercuri, patru percheziții pe raza municipiului Timișoara, la persoane bănuite că s-ar fi implicat în activitatea de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin raportarea și decontarea unor prestări de servicii medicale fictive.

Prejudiciul este estimat la un milion de lei.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, efectuează patru percheziții pe raza municipiului Timișoara, trei la sediul unor firme și una la domiciliul unei persoane, pentru probarea activității infracționale a două persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, potrivit Biroului de Presă al Poliției Timiș.

Din cercetări a reieșit că în perioada iunie 2013 — septembrie 2014, două femei, administratorul și reprezentantul unei clinici medicale, ar fi fraudat Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin raportarea unor servicii medicale fictive și, ulterior, decontarea acestora prin intermediul Casei Județene de Sănătate Timiș.

În fapt, cele în cauză sunt bănuite că ar fi raportat și obținut decontarea a 800 de consultații de planning familial, întocmind în fals documentația necesară. Datele persoanelor care figurează în evidențele de consultații ale clinicii ar fi fictive, existând suspiciuni că ar fi fost preluate din evidențele unei alte societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 1.000.000 de lei.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.