Home Actualitate Percheziții la turcul ucigaș de polițiști pentru evaziune fiscală

Percheziții la turcul ucigaș de polițiști pentru evaziune fiscală

DISTRIBUIŢI

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 efectuează joi 12 percheziții la domiciliile unor persoane și sedii de firmă, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt cercetați cinci cetățeni turci.

Potrivit Biroului de presă al Poliției Capitalei, printre cetățenii turci cercetați pentru evaziune fiscală se află omul de afaceri Abdullah Ataș, arestat preventiv pentru uciderea unui polițist de la Rutieră, doi frați ai acestuia, precum și un văr.

Aceştia, în perioada 2010 – 2015, ar fi introdus în ţară, din spaţiul extra şi intracomunitar, cantităţi importante de astfel de articole, pe care le-au comercializat, atât către alţi distribuitori cât şi prin intermediul magazinelor proprii, situate în Bucureşti şi Ilfov.

Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi a TVA aferente veniturilor realizate, cei în cauză ar fi creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziţii de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziţii supraevaluate ale întregului fond de comerţ, al unor societăţi controlate prin interpuşi şi aflate în insolvenţă sau lichidare.

Firmele fantomă sunt administrate de persoane de condiţie modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comuna Sinteşti, judeţul Ilfov fiind implicate şi în alte scheme evazioniste.

În perioada de referinţă au fost înregistrate în contabilitatea societăţilor facturi fiscale fictive, în valoare de peste 4 milioane de euro, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului fiind de 1,5 milioane de euro.

La data de 17 septembrie a.c., sunt puse în aplicare 12 mandate de percheziţie, emise de Tribunalul Bucureşti, pentru domiciliile persoanelor bănuite şi ale asociaţilor firmelor fantomă, precum şi pentru sediile societăţilor comerciale în cauză şi punctele de lucru ale acestora, situate în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

În baza mandatelor de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 un număr de 18 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.