Acasă Actualitate Percheziții la un grup infracțional bănuit de accesare de credite cu documente...

Percheziții la un grup infracțional bănuit de accesare de credite cu documente false

DISTRIBUIȚI

În această dimineaţă poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor şi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au desfăşurat 15 percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale şi a altor persoane implicate.

Acţiunea a vizat documentarea activităţii infracţionale a grupului infracţional, format din 6 persoane.

Percheziţiile au fost desfăşurate la locaţii din Capitală şi din judeţele Argeş, Ilfov şi Călăraşi.

Timp de aproape un an de zile, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor – Şi D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au investigat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (accesare credite de la bănci cu documente false), fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Membrii reţelei acţionau în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Prahova. Începând cu anul 2019, aceştia ar fi facilitat obţinerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de muncă şi nu realizau venituri, astfel fiind creat un prejudiciu mai multor instituţii bancare în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

Astfel, cei şase membri s-ar fi ocupat cu obţinerea de documente false, ce erau necesare pentru acordarea, de către instituţiile bancare, a diferitelor sume de bani, în forma împrumuturilor bancare. S-ar fi ocupat de obţinerea propriu-zisă a împrumuturilor dar şi cu racolarea diferitelor persoane pretabile în obţinerea acestora.

Alte nouă persoane i-ar fi ajutat pe cei şase la obţinerea de credite bancare, folosindu-se de documente false.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri şi medii de stocare, fiind puse în aplicare 15 mandate de aducere (membrii grupării au fost conduşi la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală).

În acţiune au fost angrenaţi şi jandarmi de la B.S.I.J. „Vlad Ţepeş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.