Home Actualitate Peste 1.000 de mineri vor mai fi disponibilizati

Peste 1.000 de mineri vor mai fi disponibilizati

DISTRIBUIŢI

Numarul persoanelor din domeniul minier care urmeaza sa fie disponibilizate va creste cu 1.085, ridicand la 8.713 totalul angajatilor disponibilizati pana la sfarsitul acestui an, potrivit unei hotarari de guvern privind reducerea subventiilor si a pierderilor in acest sector.

Executivul a modificat, joi, lista societatilor si companiilor nationale si a societatilor aflate sub autoritatea Ministerului Economiei si Comertului, la care se efectueaza concedieri colective in anul 2005.

Potrivit actului normativ, in procesul de restructurare vor intra inca trei societati care urmeaza sa efectueze concedieri colective: Complexul Energetic Rovinari – 70 de persoane, Termoserv Turceni – 200 de persoane si Resial Alba Iulia – 265 de persoane.

Totodata, hotararea mareste numarul persoanelor ce urmeaza sa fie disponibilizate la Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva cu 120 de persoane. Initial, la Minvest Deva urmau sa fie disponibilizate in acest an 1.250 de persoane.

Salariatii disponibilizati in urma concedierilor colective vor beneficia, pe o perioada de doi ani, de indemnizatia de somaj, venitul de completare si plati compensatorii.

Reducerea subventiilor si a pierderilor din zona exploatarii miniere reprezinta un angajament asumat de guvern in acordul convenit cu Fondul Monetar International.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.