Acasă Actualitate Peste 58 de tone de deșeuri oprite la granița României

Peste 58 de tone de deșeuri oprite la granița României

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, Dolj și Călărași, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 33.160 kilograme deșeuri din materiale textile, sticlă și aluminiu, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În data de 16.06.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zimnicea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean polonez, în vârstă de 28 ani, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 22.000 kilograme deșeuri din materiale textile.

Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Ungaria.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentaților Comisariatului Județean Teleorman, din cadrul Gărzii Naționale de Mediu care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Dolj, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 3.300 kilograme deșeuri din sticlă, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

De asemenea, tot ieri, un caz similar a fost constatat în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, unde polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, pentru verificarea legalității unui transport de deșeuri din aluminiu.

La cercetări s-a stabilit faptul că cele 7.860 kilograme deșeuri din aluminiu erau transportate de către șofer, fără ca acesta să dețină documentele complete de transfer pentru astfel de mărfuri.

În toate cazurile, după finalizarea activităților de control, s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României a deșeurilor în cauză.

Poliţiştii de frontieră bihoreni și arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 25.000 de kilograme de deșeuri constând în PET-uri uzate şi textile, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

În data de 16.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, PET-uri uzate de la o societate comercială din Slovacia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Oradea.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu PET-uri uzate care erau de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 15.4540 de kilograme de deşeuri.

Tot în data de 16.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile second-hand de la o societate comercială din Norvegia pentru o firmă din România.

Şi de data aceasta au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, iar poliţiştii de frontieră arădeni au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, care, în urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 9.500 de kilograme de deşeuri.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.