Acasă Actualitate Peste o suta de delegaţi USR PLUS nu au fost primiţi în...

Peste o suta de delegaţi USR PLUS nu au fost primiţi în secţiile de votare

DISTRIBUIȚI

Peste o suta de delegaţi ai Alianţei 2020 USR PLUS nu au fost primiţi, sâmbata seara, în secţiile de votare din Bucureşti şi din ţara pentru a asista la operaţiunile de pregatire a alegerilor de duminica, 26 mai. Toţi delegaţii care au fost respinşi de preşedinţii de secţii, deşi au fost îndeplinite toate procedurile legale prealabile, au depus contestaţii şi aşteapta soluţionarea lor. Cele mai mari probleme au fost în sectorul 3 din Bucureşti, unde pe motiv ca delegaţii nu au împuternicire, în zeci de secţii reprezentanţii Alianţei 2020 USR PLUS nu au putut participa la verificarea materialelor electorale sau la analizarea cererilor pentru urna mobila.
Deciziile preşedinţilor de secţii de a refuza accesul delegaţilor USR PLUS au fost abuzive în condiţiile în care legea nu prevede obligativitatea delegaţilor de a avea împuterniciri din partea partidelor pentru a putea lua parte la activitaţile secţiei de votare. Numele lor apar în procesele verbale întocmite de birourile electorale de sector sau de judeţ.
‘Este un prim semnal de alarma în ceea ce priveşte corectitudinea votului de mâine. Vreau sa fiu foarte clar: nu vom accepta tertipuri de niciun fel care sa puna în pericol corecta desfaşurare a alegerilor în toate secţiile de votare din ţara. Cerem sa fie respectate toate normele privitoare la dreptul la vot şi la corectitudinea votului. Suntem gata sa apelam la orice mijloace legale pentru a proteja aceste valori. Îndemn reprezentanţii noştri în secţiile de votare sa nu se lase intimidaţi atunci când ştiu ca au legea de partea lor’, a declarat preşedintele PLUS Dacian Cioloş.
‘Respingerea delegaţiilor USR PLUS se înscrie în seria de abuzuri din aceasta campanie, în care vechile partide nu ştiu câştige alegerile decât prin strategii ieftine. Toţi cei care mai cred ca alegerile se câştiga prin hoţie vor disparea din viaţa politica. Democratic, prin votul românilor. Pâna la rezultatul alegerilor, noi ne vom asigura de corectitudinea procesului, avem oameni în 99% din secţiile de votare. Nu vor putea fura’, a declarat preşedintele USR Dan Barna. Probleme cu primirea delegaţiilor au fost şi în sectoarele 1, 2 şi 4 din Bucureşti, precum şi în judeţele Mureş, Teleorman, Buzau. În unele secţii, dupa depunerea contestaţiilor, delegaţii au fost primiţi, dar deja operaţiunile de pregatire erau finalizate. Delegaţii au atribuţii foarte importante în pregatirea scrutinulu, ei trebuie sa verifice toate materialele electorale, ştampile, formulare de vot, timbre. Tot astazi între, 18:00-20:00, delegaţii trebuiau sa analizeze cererile pentru urna mobila şi sa decida pe care le accepta. Biroul unei secţii de votare are 7 membri, dar poate funcţiona cu 5, iar deciziile s-au luat în absenţa delegaţilor USR PLUS.

1 COMENTARIU

  1. Pai daca nu au avut basca…
    Voi ce credeati? Vor vota mortii, cei fara discernamant, cei plecati, copiii, cateii, purceii… toti cu pesedeaua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.