Acasă Actualitate Pintea: nici măcar nu trebuie să zugrăvim spitalele că “stau microbii în...

Pintea: nici măcar nu trebuie să zugrăvim spitalele că “stau microbii în pereţi”, ci personalul să învețe să se spele corect pe mâini și să scădem numărul de cezariene

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat duminică seară în emsiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin că România se află pe primul loc într-o “statistică deloc onorantă” referitoare la numărul de cezariene, care reprezintă între 60 şi 70% din numărul de naşteri, ceea ce îngreunează activitatea de menţinere a igienei în sălile de operaţii.

În opinia sa, nu trebuie demolate și nici măcar zugrăvite spitalele pe motiv că “stau microbii în pereţi”, ci trebuie respectate regulile de către personalul din spitale “începând de la banalul spălat pe mâini”.

“Şi nu o să obosesc să spun acest lucru. Ştiu că am fost ironizată în luna august, când am spus că este un lucru esenţial (n.red.: spălatul pe mâini) şi că nu ştim să facem asta. Mă refer la personalul din spitale. Insist în continuare: trebuie să învăţăm să ne spălăm corect pe mâini, mai ales când lucrăm într-o maternitate. Apoi, mai este un aspect: noi suntem pe primul loc într-o statistică deloc onorantă referitoare la numărul de cezariene, adică avem foarte multe, între 60 şi 70%. Cu siguranţă este foarte greu să faci cezariene pe bandă rulantă şi în acelaşi timp să menţii igiena în sala de operaţii. Şi asta este o problemă. Şi nu mă feresc să o recunosc public”, a declarat ministrul Sănătăţii, duminică seara, la B1 TV.

minutul 13.00

1 COMENTARIU

  1. Câte dovezi vă mai trebuie să înțelegeți că penalii ăstia vor să ne extermine prin orce mijloace,cu cât suntem mai puțini,mă refer la toată populația României,psdracnea sunt mai fericiți pentru că dracnea are misiunea îndeplinită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.