Acasă Actualitate Politistul Puti, protector de contrabandisti, arestat in timp ce mituia un… politist

Politistul Puti, protector de contrabandisti, arestat in timp ce mituia un… politist

DISTRIBUIȚI

Ioan Puti, agent al IJP Satu Mare, care -vamuia- contrabandistii de tigari ce operau in zona cu cate 10 euro pentru fiecare bax de tigari traficat, in schimbul oferirii de protectie infractorilor, a fost retinut de procurorii anticoruptie dupa ce a dorit sa mituiasca un politist de frontiera.

Afacerea pusa la cale de Ioan Puti, de a mitui un politist de frontiera, a ajuns la urechile ofiterilor de la Directia Generala Anticoruptie (DGA), care au inceput sa monitorizeze activitatea unei grupari criminale, protejata de Puti. Conform MAI, pentru a depista membrii retelei, DGA impreuna cu procurori si politisti ai IGPF au declansat o actiune de proportii, dupa ce au existat -informatii referitoare la o ampla retea criminala transfrontaliera, bine organizata, formata din cetateni romani si ucraineni, care are preocupari pe linia contrabandei cu tigari peste frontiera verde si urmareste atragerea la colaborare a unor lucratori MAI-. Joi dimineata, oamenii legii au depistat doua vehicule pline cu 160.000 de baxuri de tigari si au retinut trei persoane (Gheorghe Baba, Stefan Pop si Gheorghe Mindrut).

Ulterior capturii, la fata locului a ajuns si Ioan Puti, protectorul contrabandistilor, care nestiind ca operatiunea e organizata de DGA a incercat sa-l mituiasca cu 500 de euro pe politistul de frontiera care se ocupa de caz pentru a li se permite celor trei persoane retinute sa plece cu marfa de contrabanda. Imediat, angajatul IGPF si-a anuntat colegii de la DGA, care l-au retinut pe mituitorul Puti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.