Acasă Actualitate Pomeni electorale pentru parastasul guvernului Tăriceanu

Pomeni electorale pentru parastasul guvernului Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

În unele regiuni din România există obiceiul pomenilor de vii. Adică oamenii, deși trăiesc, fac o pomană pe cinste, în ideea că vor beneficia de ea pe lumea cealaltă. Cu siguranță, premierul Călin Popescu Tăriceanu este adeptul acestui obicei, motiv pentru care a dat dezlegare la pomeni guvernamentale, în speranța unor voturi în plus la alegerile din acest an.

Varujan Vosganian și Eugen Nicolăescu s-au grăbit să se alinieze cererilor lui Tăriceanu, așa că primul a început din nou să-i amețească pe bugetari cu tichetele-cadou, devenite un soi de Fata Morgana din PNL. Iar Nicolăescu și-a trimis oamenii prin țară cu misiunea de a-i ameți din nou de cap pe medicii de familie cu promisiunea vânzării cabinetelor în care-și desfășoară activitatea. La Focșani, spre exemplu, PNL l-a folosit pe post de agent electoral pe Nini Săpunaru, care a sosit, vezi Doamne, inopinat la o întâlnire a medicilor de familie și i-a încurajat, total dezinteresat după cum ne-a declarat, să-și cumpere cabinetele, că legea va fi gata în câteva zile. 
E vremea promisiunilor electorale și miniștrii guvernului Tăriceanu au fugit care-ncotro prin țară să ademenească electoratul cu vorbe goale. Specialist la acest capitol este ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, care a promis foarte multe și nu a realizat aproape nimic. Printre promisiunile sale de început de mandat a fost și acea a vânzării cabinetelor către medicii de familie. Inițiativa sa a fost lovită de nulitate de o decizie a Curții Constituționale, care a declarat această lege curat neconstituțională.

Și, pentru că s-a intrat deja în campanie electorală, liberalii, în frunte cu ministrul sănătății aruncă din nou cu promisiuni în stânga și-n dreapta. Eugen Nicolăescu promite că va reveni cu o altă ordonanță pentru vânzarea spațiilor către medicii de familie. Din păcate pentru doctori, care au așteptat cu sufletul la gură să își poată achiziționa cabinetele, orice altă variantă nu le va mai da dreptul la niciun avantaj. Medicii pot achiziționa spațiile numai dacă proprietarii de drept ar fi de acord. Prețul va fi stabilit prin negociere directă. Iar unele spații vor putea fi scoase și la licitație. Până când toate aceste lucruri vor deveni realitate, cerberii ministrului Nicolăescu au luat țara la picior aruncând promisiuni electorale în toate părțile. Așa s-a petrecut zilele trecute la Focșani, unde a avut loc întâlnirea medicilor de familie organizată de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Acțiunea organizată de liberalii din județ a avut loc la Casa Armatei din Focșani. Nimic neobișnuit, numai că la intrare fiecare medic de familie a primit câte un pliant cu PNL, iar în sală au fost așteptați de unul dintre oamenii de bază ai liberalilor vrânceni, deputatul Nini Săpunaru. Printr-o simplă coincidență, Săpunaru i-a avertizat pe medici că nu face campanie electorală și vrea doar să le spună că ordonanța de urgență pentru cumpărarea cabinetelor a fost refăcută și în zilele următoare va fi dată publicității. Prin urmare, i-a îndemnat prietenește pe medici să se grăbească pentru a cumpăra cabinetele, "că vor fi condiții bune prevăzute în ordonanță". Printr-o altă stranie coincidență, a doua zi mai mulți medici de familie din mai multe comune au fost contactați de Paul Postelnicu, în calitate de candidat al liberalilor la Primăria Focșani, care le-a spus și el de ordonanță și i-a rugat să-l susțină la Primărie. Stranii coincidențe, nu?
Și, cum nu credem în coincidențe, l-am contactat telefonic pe Săpunaru, care ne-a declarat nonșalant: "Știu că există la minister o ordonanță care trebuie să țină cont de recomandările Curții Constituționale. Nu are conotație electorală întâlnirea invocată deoarece i-am chemat pur și simplu pe medici rugându-i să-și facă timp să vină la aceste discuții tehnice. A fost sfatul meu de a face toate diligențele ca atunci când se va da liber la cumpărarea spațiilor să știe cum să procedeze." Păi și atunci de ce a fost nevoie de o întâlnire atât de bine pusă la punct, care a presupus și o masă copioasă pentru acești medici? Întrebăm doar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.