Acasă Actualitate Ponta: Sunt dispus să fiu luat de guler și dat afară din...

Ponta: Sunt dispus să fiu luat de guler și dat afară din birou pentru ideea confiscării mașinilor

DISTRIBUIȚI

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la dezbaterea organizată de Forumul constituțional, că este dispus să fie luat de guler și "dat afară din biroul de premier" pentru ideea de a se facilita printr-o prevedere constituțională confiscarea mașinilor provenite din infracțiuni.
Ponta a abordat problema drepturilor de proprietate, care ar putea fi modificare la revizuirea Constituției.
"Cred că trebuie să avem acele modernizări, upgradări, ale abordării unor drepturi fundamentale, cum e dreptul de proprietate. Da, eu de exemplu susțin, poate o să fiți uimiți, că ideea sechestrării și confiscării bunurilor provenite din infracțiuni este ceva necesar. Am văzut ieri câtă agitație a provocat o simplă afirmație a mea că am putea introduce, după o modificare constituțională, ca sancțiuni confiscarea unor bunuri folosite la săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni", a spus Ponta.
El a precizat că "toți apostolii proprietății" s-ar fi simțit lezați că vrea să confiște mașina cuiva care merge cu 250 de kilomentri pe oră printr-un sat din România.
"Eu cred că ar fi bine, și sunt dispus să-mi iau toate… să fiu luat de guler și dat afară din biroul de prim-ministru atât timp cât cred că e un lucru bun", a mai afirmat premierul.
Ponta a susținut că dreptul de proprietate "sfânt, garantat" nu poate să împiedice dezvoltarea țării în ceea ce privește infrastructura.
"Faptul că facem autostrăzi care merg în zig-zag, ca să ocolim sau ca să ajungem la terenurile care trebuie expropriate… sunt lucruri care trebuie îmbunătățite și care se referă de fapt la o reglementare mai flexibilă, mai pragmatică, mai europeană a drepturilor constituționale", a precizat premierul.
Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situații să fie confiscate mașinile și motocicletele, ca sancțiune pentru abateri rutiere grave.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.