Acasă Actualitate Povestea „teroristului” Aurel Frățilă, cusută cu ață albă cu iz maro

Povestea „teroristului” Aurel Frățilă, cusută cu ață albă cu iz maro

DISTRIBUIȚI

Viața unui om căruia încă nu i s-a stabilit cu certitudine vinovăția va fi marcată pe veci de eticheta infamantă aplicată asupra sa cu iresponsabilitate de către SRI în principal, care prin vocea purtătorului său de cuvânt a indus tema asocierii fostului cadru militar Aurel Frățilă cu terorismul. Un simplu search pe google ieri indica pentru cuvintele „Teroristul Aurel Frățilă“ cateva mii de inferențe și în ceea ce privește sursele de presă, cu puține excepții, aproape toate publicațiile au înghițit cu tot cu pene gălușca aruncată de SRI.
Mai poate fi invocată în cazul Frățilă (și) încălcarea articolului 6 a Convenției Europene a Drepturilor Omului care arată că „orice persoană are dreptul la judecarea în mod echitabil, în mod public și într-un termen rezonabil a cauzei sale, de către o instanță independentă și imparțială, instituită de lege, care va hotărî fie asupra încălcării drepturilor și obligațiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricărei acuzații în materie penală îndreptate împotriva sa“. Orice persoană acuzată de o infracțiune este prezumată nevinovată până ce vinovația sa va fi legal stabilită, indică documentul european, care pentru americani este hârtie de veceu.
Autoritățile statului român care l-au prezentat în mod iresponsabil pe Frățilă drept terorist ar trebui sa plăteasca daune la greu iar o plângere adresată CEDO – deoarece Frățilă este totuși ca toți românii și cetățean european – ar aduce cu siguranță câștig de cauză fostului cadru militar, terfelit în fel și chip. Frățilă a fost prezentat ca un terorist – adică inamicul public numărul unu, înainte să existe o sentință clară în ceea ce-l privește ba mai mult, după ce primise deja un NUP pentru acuzații care i-au fost aduse cu șapte ani în urmă.
Partea proastă e că tot cetățenii români ar urma să plătească daunele în loc ca aceste sume să fie imputate cadrelor SRI cu gura mare care tot freacă menta căutând teroriști când teroriștii autentici se află la vedere, între membrii Clanului Ilici criminalul cu mâinile roșii de sânge de român. SRI-ul are în fișa postului rezolvarea amenințărilor la adresa siguranței naționale – adică acele riscuri ce pot oricând genera pagube sau care deja produc daune de amploare națională. Gașca securistoidă și kaghebistă a lui Ion Iliescu a produs deja enorme pagube României și românilor.

Praf în ochi de la servicii pentru a acoperi istoria murdară a complicității cu un adevarăt terorist

Mai mult Ion Iliescu este direct legat de singurul terorist condamnat până acum de instanțele românești – Omar Hayssam. Toți arabii escroci și hoți aciuiți în România făceau parte din armătura de „afaceri“ a PSD, ba chiar erau membri de vârf sau consilieri ai unor persoanje cheie ale statului pesedist.
Omar Hayssam, Kamel Kader și Fathi Taher, sunt doar trei dintre cei mai cunoscuți afaceriști (a se citi jefuitori) arabi apropiați de PSD, (și agenți sub acoperire infiltrați în România încă dinainte de Revoluție) care au beneficiat de credite ilegale de milioane de dolari de la Bancorex, banca care care a administrat banii făcuți de Securitate înainte de ‘89.
Relațiile arabo-pesediste se învârt în jurul a două nume de alogeni kaghebiști: Ion Iliescu și Viorel Hrebenciuc. Cei doi au avut în preajma lor mai multe personaje controversate din comunitatea arabă, de la Zaher Iskandarani la Kamel Kader, Mohammad Murad, Fathi Taher și până la Omar Hayssam. Mohamed Farzat – unchiul lui Omar Hayssam – cunoscut încă din 1988 ca ofițer al Serviciilor de informații militare siriene, exporta „tractoare“ românești cu repetiție în țara sa de origine prin ICE Dunărea, firma aparținând fostei Securități, afaceri de care nu era străin nici  turnătorul  de Dan Voiculescu, prin firma Crescent. Omar Haysam a preluat locul unchiului său, fostul șef al centralei de spionaj sirian din România, unde era cea mai puternică antenă a acestui serviciu din Europa de Sud – Est.
Clanul Hayssam s-a aflat  în strânse legături și cu gașca liberală (mai ales via Chiliman și Norica Nicolai), Omar Hayssam fiind acela care a intermediat pentru fostul mare mahăr al PNL, Dinu Patriciu achiziționarea unui câmp petrolier în Sudan pentru Rompetrol. Norica Nicolai altă mașteră a PNL era și ea foarte intim legată de Hayssam figurând într-una din zecile de firme ale teroristului sirian ca adminstratoare (firma Prodigo SA, radiată între timp).
Muchles Omar, fratele lui Haysam, era asociat în firma General Group SRL cu fiul Sorescu Dumitru, fost prim adjunct al Poliției Române, cel care a stopat nenumăratele dosare în care era cercetat Ommar. Generalul (r) Ion Pitulescu, fost șef al poliției romane între 1995 și 1997, declara public cu niște ani în urmă: "Toți mafioții arabi – Zaher Iskandarani, Omar Hayssam și ceilalți – erau foarte apropiați de PDSR și țineau legătura cu Viorel Hrebenciuc prin intermediul lui Kamel Kader. (…) Mi s-a părut curios că un arab era numit consilier al secretarului general al guvernului“. Ca să vezi chestie, până și lui Pitulescu i se părea curioasă cloaca pesedisto-arăbească.

Cazul Hayssam – Mohammad Munaf invocat în instanță, de apăratorul lui Frățilă

Până recent singurul terorist al României era apropiatul lui Ion Iliescu, Omar Hayssam secondat de pirpiriul Mohamad Munaf – ambii parteneri de afaceri cu maleficul traficant de armament israelian Viktor Bout și complici ai serviciilor secrete române. Cazul Hayssam a reprezentant un eșec major (ca să nu spun direct complicitate) a serviciilor românești (mai sunt ele românești? – n.n).
Hayssam a fost exfiltrat în timp ce autoritățile române se uitau în altă parte iar Munaf a ajuns pe mâna autorităților americane. Tocmai acest aspect a fost introdus ieri la judecarea recursului de avocatul lui Aurel Frățilă ca un element de noutate cu totul inedit. La termenul de ieri al procesului jurnalistul Ovidiu Ohanesian a transmis o cerere de intervenție instanței supreme prin care a arătat că a fost parte vătămată într-o speță similară în care americanii nu au extrădat un cetățean de-al lor necesar cauzei – respectiv pipiriul Mohammad Munaf – condamnat alături de sirianul Omar Hayssam, pentru implicarea în celebra răpire din Serai a celor trei reporteri români în Irak de acum vreo sapte ani.
Cererea de intervenție a lui Ohanesian a fost respinsă de judecători, însă avocatul lui Frățilă a ținut a vrut să să scoată în evidență lipsa de egalitate de tratament în ceea ce privește Statele Unite, temă la care s-a oprit și ziarul Curentul în precedentele articole. Avocatul Victor Enescu a demonstrat că instanța Curții de Apel București a comis mai multe vicii procedurale, unul dintre acestea fiind acela că nu a acordat termenul legal de opt zile de la momentul primirii dosarului de la Parchetul Curții de Apel București și că a judecat de la primul termen solicitarea americaniilor.
La rândul său Aurel Frățilă a explicat că a fost cercetat timp de cinci ani de către procurorii DIICOT în legătură cu acuzațiile ce i se aduc în SUA și că ancheta autorităților române s-a finalizat cu scoaterea sa de sub urmărire penală. Frățilă le-a menționat judecătorilor că pe toată durata anchetei din România a răspuns negreșit la fiecare solicitare a procurorilor că a ajutat la anchetă și că rezultatul acesteia i-a dovedit nevinovăția. Fostul cadru militar român le-a arătat judecătorilor că nu dorește să fie extrădat către SUA și le-a cerut judecătorilor să admită recursul său și să respingă cererea de extrădare făcută de autoritățile judiciare americane pe motiv nu ar avea parte de o judecată dreaptă plus că SUA au o legislație care este în contradicție cu normele penale în vigoare ale spațiului european și ale României. Instanța supremă a rămas în pronunțare în acest caz, urmând să decidă dacă menține decizia instanței inferioare sau admit recursul lui Frățilă și resping cererea de extrădare făcută de SUA.

Hayssam – profilul unui autentic terorist, conectat la toate structurile corupte ale statului ticălos român pesedist

Până la pronunțarea judecătorilor pe acest caz propunem cititorilor sa judece singuri în ce măsură se potrivește așa zisul nostru terorist autohton, pe care serviciile așa zis românești îl folosesc pe post de țap ispășitor, pentru a masca eșecul într-un caz celebru – al autenticului terorist Omar Haissam, cadru al serviciilor militare siriene, traficant de arme pe filiera israeliană Victor Bout – Shimon Naor.
Omar Hayssam a părăsit ilegal țara cu nava Iman T în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2006. În 13 iunie 2007, instanță Curții de Apel București l-a condamnat, în lipsa, pe sirian la 20 de ani de închisoare în procesul în care este acuzat de acte de terorism în legătură cu răpirea a trei jurnaliști romani în Irak, în 28 martie 2005.
Așa arată un adevarăt bandit, ăsta e profilul unui terorist pe bune cu o avere de top 300, evaluată la cel puțin 90-100 milioane dolari din imobiliare, industria lemnului, ape minerale, auto, comerț, bani smulși românilor prin fraudă și cu complicitatea PS om cu probleme financiare și cu o viață grea, fără nicio avere, deși a fost șef de promoție la Academia Militară. Fără să mai subliniem că poate singura sa vină este că iubita sa este superba de Bianca Brad iar nu hidosul slinos odios de Ion Ilici Iliescu, cel care a vegheat necontenit asupra bunăstarii lui Hayssam.

Frățilă a mizat pe rațiune și sentimente
Aurel Frățilă a avut ultimul cuvânt, după pledoaria avocatului său, în fața magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, care i-au analizat recursul. Aurel Frățilă s-a declarat un patriot care nu trebuie să fie extrădat, pentru că a respectat legile României și UE. „Sunt român și îmi iubesc țara, nu consider că am încălcat în vreun fel embargoul impus de SUA Iranului. În afară de SUA, toate țările făceau comerț cu Iranul. Chiar SUA a arătat, în documente prin care solicită extrădarea, că presupusa faptă de care sunt acuzat s-a prescris în 2011. Probele adunate de agenții americani sub acoperire au fost obținute în mod ilegal, și acesta este principalul motiv pentru care DIICOT a stabilit că nu am comis nici o faptă penală“ a explicat fostul militar. El a făcut apel și la circumstanțele personale, vorbind despre iubita lui Bianca Brad. „Sunt unicul întreținător de familie, logodnica mea nu are un venit stabil, doar din consilierea părinților care și-au pierdut copiii“. a explicat Frățilă. (M.N.)

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.