Acasă Actualitate Praf în ochi! Arafat modifică legea: când ai sunat la 112 ai...

Praf în ochi! Arafat modifică legea: când ai sunat la 112 ai dat acordul că vei fi localizat. Alexandra a sunat de pe telefonul răpitorului

DISTRIBUIȚI

Șeful Departamentului de Urgență Raed Arafat a anunțat duminică, urmare a cazului de la Caracal, că este nevoie de modificări legislative, care speră să fie făcute într-o lună.

Comitetul de lucru care a fost numit sâmbătă de prim ministrul Viorica Dăncilă a avut prima întâlnire pentru a discuta măsurile de îmbunătăţire a sistemului de urgenţă 112 şi a sistemului de localizare.

Potrivit lui Raed Arafat în 15 zile vom emite un raport cu măsuri pe termen lung, mediu şi scurt.

„Am stabilit ca pe termen scurt există deja o aplicaţie a STS care trebuie să fie promovată până la implementarea unui sistem mai modern. Cât mai mulţi cetăţeni trebuie să descarce această aplicaţie pe telefon.
Se va modifica legislaţia privind sistemul Advance Mobile Location. Pregătim textele de modificare. Acestea ar putea fi adoptate prin OUG, la întoarcerea Parlamentului din vacanţă.
S-a ridicat problema consimţământului persoanei care apelează 112. Cu toate reglementările privind accesul la datele personale s-a ridicat problema că noi putem da informaţii despre locul în care se află o persoană, iar ea să nu dorească acest lucru. Vom introduce în lege că dacă persoană sună la 112, automat îşi dă acceptul pentru datele privind localizarea.”, a explicat Arafat.

Dacă astea sunt soluțiile găsite îi recomandăm lui Arafat să scrie în lege că ar trebui și acordul răpitorului că fata sunase de pe telefonul lui.

3 COMENTARII

  1. Sunt demisi catva trepadusi si adevaratul responsabil Raed Arafat( Seful Departamentului pentru urgente din MI) responsabil dealtfel si pentru tragedia de la Colectiv este chemat sa „rezolve” situatia. Ma intreb de ce nu a rezolvat-o pana acum? Ma intreb cat va mai fi promovat, acest om care a pus pe butuci sistemul de urgente din Romania, de catre politicieni care vreau sa se foloseasca de popularitatea lui? Fiti siguri ca Arafat se va folosi si de aceasta tragedie pentru a-si pomova interesele si si imaginea personala

  2. Aşa si ???? Concret când schimbati sistemul, cā de poveşti vânātoreşti de dus cu preşul ne-am sāturat !!! Chiar de Ararafat āsta nu vrem sā mai auzim, a fost destul cu incidentul de la ,,Colectiv”!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.