Acasă Actualitate Prefectul de Iași și primarul Inimăroiu reciclează foști securiști

Prefectul de Iași și primarul Inimăroiu reciclează foști securiști

DISTRIBUIȚI

Foști membri ai sistemelor de informații, oameni școliți de Securitate înainte de 1989 au primit funcții în cadrul administrației locale. În fruntea Cancelariei Instituției Prefectului din Iași, reprezentantul Guvernului, Marius Bodea, l-a numit pe fostul șef al mai multor direcții locale a SRI Tiberiu Simion (foto). Primarul sectorului 4, Inimăroiu, i-a preferat pe Adrian Hoinaru, fost securist, și pe Niculae Miu, fost ofițer SRI. Pe lângă salariile primite din banii contribuabililor, Adrian Hoinaru a primit și o parte din atribuțiile viceprimarului.
Incapabili să rezolve problemele comunităților pe care le conduc, liberalii au adoptat mai nou o strategie surprinzătoare: cooptarea în structurile administrației publice locale a unor foști securiști. Cele mai elocvente exemple sunt cel al prefectului interimar din Iași, Marius Bodea (foto dreapta), și al primarului sectorului 4, Adrian Inimăroiu, care au racolat în instituțiile pe care le conduc băieți cu ochi albaștri forțați să iasă din structurile serviciilor secrete ca urmare a activității depuse în cadrul fostei Securități. Astfel, la finele săptămânii trecute, Bodea l-a numit director al Cancelariei Instituției Prefectului din Iași pe Tiberiu Simion (foto stânga), fost general de brigadă în rezervă, școlit de fosta Securitate, care după 1989 a ocupat funcția de șef al secțiilor SRI din Timiș, Bacău și Iași. Care a fost explicația prefectului interimar în privința numirii lui Tiberiu Bodea? Una care te lasă cu gura căscată: "Mi-am ales oameni de încredere, pe care îi știam de mai multă vreme. În opinia mea, Cancelaria Prefectului trebuie să aibă un rol activ, și nu unul decorativ".
Conform legii, fostul securist Tiberiu Simion urmează a coordona Cancelaria prefectului și, mai mult, poate primi delegație să coordoneze Corpul de Control al instituției. Conform CV-ului, Tiberiu Simion a fost racolat în cadrul Securității în 1980, iar înainte de evenimentele din decembrie 1989 a lucrat la Direcția de Informații Externe a Securității (la grupa de legătură a DIE cu Inspectoratul Județean de Securitate Iași), în grupa condusă de vestitul colonel Spiridonică. După revoluție, Tiberiu Simion a fost șef al unității de contraspionaj a SRI Iași și adjunct al secției respective în perioada 1990-2000, iar în perioada 2000-2001, pe când era locotenent-colonel, a fost numit șef al secției SRI Timiș. Ulterior a fost transferat ca șef la SRI Bacău, iar din toamna anului 2002 el a revenit la SRI Iași ca șef de secție. Ulterior, ținând cont de activitatea sa în fosta Securitate, Tiberiu Simion a fost trecut în rezervă, pe 16 februarie 2007, printr-un decret emis de președintele Traian Băsescu, cu gradul de general de brigadă cu o stea. De precizat că fratele lui Tiberiu Simion a îndeplinit la un moment dat funcția de adjunct al șefului IPJ Neamț, el fiind însă destituit din ordinul ex-ministrului Ioan Rus, în urma tentativei de evadare din arestul Poliției Județene în care au fost implicați criminalii Daniel Baciu și Vasile Andrei.

Băieții cu ochi albaștri, prezenți și la sectorul 4

Așa cum spuneam, și primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, și-a tras în echipa sa băieți cu ochi albaștri. Astfel, la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, cel mai ineficient primar al Capitalei și-a completat cabinetul cu doi băieți cu ochi albaștri. Este vorba despre Adrian Hoinaru – fost securist, care după 1990 a fost șef al Direcției de Informații a Municipiului București din cadrul SRI, încadrat pe funcția de consilier gradul IA (n.r. – cu un salariu de 1.199 RON și un spor de vechime de 25%), și de Niculae Miu – fost ofițer SRI în rezervă, numit director executiv al Direcției relații cu comunitatea locală. De subliniat că printr-un Ordin, Inimăroiu a transferat atribuțiile viceprimarului către generalul (r) Adrian Hoinaru, acesta fiind abilitat să monitorizeze activitatea a șapte direcții ale Primăriei, activitatea Poliției Comunitare de sector, dar și stadiul și modul de executare a lucrărilor realizate de ADPP 4 SA și REBU SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.