Acasă Actualitate Premierul Ungureanu – amenințat cu răpirea și moartea de un deputat PSD

Premierul Ungureanu – amenințat cu răpirea și moartea de un deputat PSD

DISTRIBUIȚI

Campania electorală și lupta pentru putere a încins nu doar spiritele ci și mințile unor politicieni iresponsabili care, în căutare de voturi, au trecut la amenințarea integrității fizice a adversarilor politici. Deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, un  necunoscut în politica mare, s-a gândit că măcar acum, la final de mandat, să  devină celebru. Cum? Simplu: amenințându-l cu răpirea și cu uciderea pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după modelul fostului premier italian Aldo Moro, răpit și ucis de Brigăzile roșii, la sfârșitul anilor 70.   
Tratând Bârladul ca pe propria sa moșie, deputatul PSD Solomon a depășit faza  războiului   cu adversarii săi politici pe plan local, trecând  în liga mare, prin amenințarea integrității fizice a premierului Ungureanu. Cuprins de febra unui discurs politic ținut  în timpul unei conferințe de presă organizată vineri la Bârlad, Solomon  a declarat  că șeful Executivului va avea de-a face cu mânia sa în cazul în care va veni în oraș și va  îndrăzni să nu treacă pe Primărie. „Se-aude că domnul Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai la IRB. Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimțirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad și să nu anunțe autoritățile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro. ?ê?£i asta nu-i o amenințare e o asigurare, domnul prim-ministru”, a precizat deputatul PSD, ultima replică fiind parcă desprinsă din filmele cu bătăi și explozii,  pe care  Solomon le urmărește probabil cu mare interes. „Să vii tu în Bârlad și să nu te oprești pe la primărie, să n-ai bunul simț să suni la primărie înainte să vii“, a continuat alesul PSD,  pe același ton amenințător.

{flv}2012-04-23-barlad{/flv}

Video preluat de pe www.b-o.ro.

Dincolo de procesul de intenție făcut lui Ungureanu, rămâne amenințarea cu subiect și predicat la viața premierului, amenințare care nu poate fi interpretată ca o simplă declarație politică pentru ca deputatul Solomon să se ascundă în spatele imunității parlamentare.  Conform Legii Siguranței Naționale,  art.3trei, litera g, constituie amenințare la adresa sigu­ranței naționale“ acțiunile prin care se atentează la viața, integritatea fizică sau sănătatea persoanelor care îndeplinesc funcții importante în stat ori a reprezentanților altor state sau ai organizațiilor internaționale, a căror protecție trebuie sa fie asigurată pe timpul șederii în România, potrivit legii, tratatelor și convențiilor încheiate, precum și practicii internaționale“. În cazul de față , deputatul Solomon ne asigură că nu e vorba de o simplă amenințare , ci mai mult decât atât, de o asigurare că lucrurile se vor petrece la fel ca în cazul lui Aldo Moro.  În acest caz, instituțiile abilitate ale statului sunt chemate să  aplice prevederile art.13 din Legea siguranței naționale: „Situațiile prevăzute la art. 3 constituie temei legal pentru a se solicita procurorului, în cazuri justificate, cu respectarea prevederilor Codului de procedură penală, autorizarea efectuării unor acte, în scopul culegerii de informații, constând în: interceptarea comunicațiilor, căutarea unor informații, documente sau înscrisuri pentru a căror obținere este necesar accesul într-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiect; ridicarea și repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informațiilor pe care acestea le conțin, cât și înregistrarea, copierea sau obținerea de extrase prin orice procedee; instalarea de obiecte, întreținerea și ridicarea acestora din locurile în care au fost depuse. Cererea de autorizare se formulează în scris și trebuie sa cuprindă: date sau indicii din care sa rezulte existenta uneia din amenințările la adresa siguranței naționale prevazute de art. 3 pentru a cărei prevenire, descoperire sau contracarare este necesara emiterea mandatului; categoriile de activități pentru a căror desfășurare trebuie emis mandatul; identitatea persoanei ale cărei comunicații trebuie interceptate, dacă este cunoscută, sau a persoanei care deține informațiile, documentele ori obiectele ce trebuie obținute; descrierea generală, dacă și când este posibil, a locului unde urmează a fi executate activitățile autorizate; durata de valabilitate a mandatului solicitat.
Actul de autorizare se emite la cererea organelor cu atribuții în domeniul siguranței naționale, de către procurori anume desemnați de procurorul general al României.“

Ungureanu-țintă la pachet cu americanii

Premierul Ungureanu nu este singura țintă a deputatului Solomon . Acesta pregătește un miting american și anti Ungureanu în această săptămână, motivând că „trebuie să ne alegem o țintă“. În cadrul aceleiași conferințe de presă, luat de valul politicianismului de doi bani, deputatul Adrian Solomon a vorbit și despre mitingul pregătit de PSD, în această săptămână, la Bârlad, pe tema gazelor de șist. "Mitingul de pe 26 este un miting anti american și anti Răzvan Ungureanu. Anti guvernul Ungureanu. Pentru că nu putem să nu ne alegem o țintă.", a subliniat deputatul PSD, mândru de atitudinea și activitatea sa politică.

PSD: Solomon-un iresponsabil

Declarațiile lui Solomon privind amenințarea premierului Ungureanu  cu răpirea și cu moartea, au fost considerate absolut iresponsabile chiar de către colegii de partid ai deputatului PSD.  Președintele Comisiei juridice, senatorul Toni Greblă a declarat pentru „Curentul“ că afirmațiile deputatului Solomon sunt cel puțin iresponsabile și că acesta  nu are habar despre ce vorbește, folosind niște termeni prea tari chiar și pentru o declarație politică.: „După părerea mea a fost metaforic, neinspirat. Ca să nu zic, neinspirată e puțin spus pentru această declarație. Este una metaforico-iresponsabilă. Cred că nu știe ce s-a întâmplat cu Aldo Moro și trebuie citită așa cum circulă în popor că dacă vrei să-ți fie rău, vei avea soarta lui Aldo Moro și probabil a zis-o în sensul astă fără să cunoască exact despre ce este vorba. Probabil avea alte preocupări atunci.“, a declarat senatorul Greblă despre amenințările proferate de Solomon. El a condamnat astfel de atitudini despre care spune că nu ar trebui să reprezinte precedente. „Acestea sunt declarații iresponsabile indiferent cine le-ar face. Orice politician care își permite astfel de declarații dă dovadă de iresponsabilitate și trebuie taxat ca atare. Sincer, nici nu poate fi comentată prea mult“, a adăugat Toni Greblă. La rândul său, senatorul PSD Dan ?ê?£ova a declarat pentru „Curentul“ că astfel de declarații sunt total nepotrivite.“ Este de o declarație nelalocul ei. Nu pot fi de acord cu așa ceva. Poate domnul Solomon nu știa exact ce soartă a avut Aldo Moro“, a declarat senatorul PSD, încercând să-l scuze astfel pe colegul său de partid. Despre acest incidentul, fostul premier  Adrian Năstase a declarat că nu este în măsură să comenteze o astfel de afirmație inedită. „Eu nu pot să o comentez pentru că nu știu ce a avut în vedere, eu cred că trebuie să îl mai întrebați o dată și să îi cereți lui lămuriri. Îmi pare rău, dar eu nu am să pot să funcționez niciodată ca substitut pentru dânsul. Nu știu ce a vrut să spună și cred ca trebuie să îl întrebați pe dânsul pentru a vă clarifica acest aspect“, a declarat pentru „Curentul“ fostul premierul PSD, Adrian Năstase.

Aldo Moro – răpit și ucis de Brigăzile roșii

 Deși unii colegi din PSD au încercat să-i găsească circumstanțe atenuante, pe motiv că s-ar putea să nu știe exact ce soartă a avut Aldo Moro, precizăm că deputatul Solomon a știut exact cum a sfârșit fostul premier italian, deoarece domnia sa a fost profesor de istorie, absolvind în 2001 aceeași  facultate ca și premierul Ungureanu, Facultatea de istorie Universitatea Al.I.Cuza Iași.  Iar în cazul în care a lipsit de la cursurile de istorie universală contemporană, îi reamintim  că Aldo Moro este un fost premier italian și lider al Partidului Democrat Creștin  care a fost răpit și asasinat, la finele anilor '70, de către membrii Brigăzilor Roșii, o organizație teroristă marxist-leninistă în timpul ce negocia un acord istoric de alianță cu Partidul Comunist Italian, pact ce ar fi consfințit formarea unui guvern de coaliție al principalelor forțe politice existente în țară la acea vreme. Aldo Moro a rămas în istorie ca un mare om politic, în timp ce ucigașii săi sunt la lada de gunoi a istorie, în sertarul teroriștilor, loc unde tânjește se pare și deputatul PSD Adrian Solomon, având în vedere declarațiile sale politice din ultima vreme.

Iulia Nueleanu
Mădălin Necșuțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.