Acasă Actualitate Preot de pușcărie, bișnițar de telefoane pentru deținuți

Preot de pușcărie, bișnițar de telefoane pentru deținuți

DISTRIBUIȚI

Preotul unei pușcării a fost prins de polițiști cu nu mai puțin de patru mobile sub sutană, pe care intenționa să le dea deținuților. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus reținerea preotului Octavian Bălan pentru 24 de ore, urmând să solicite magistraților emiterea unui mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Polițiștii și procurorii anticorupție l-au prins în flagrant pe Bălan, vineri dimineață, cu patru aparate disimulate în buzunarul sutanei, pe care urma să le introducă în închisoare, susțin anchetatorii. Preotul pusese la cale o afacere, încasând de la deținuți sume cuprinse între 200 și 500 de lei pentru un aparat funcțional, susțin surse judiciare. Asupra preotului s-a găsit în timpul flagrantului suma de 900 de lei, anchetatorii bănuind că banii au fost primiți de la rudele persoanelor private de libertate în schimbul telefoanelor.
Anchetatorii aveau informații despre ocupațiile din afara spovedaniei desfășurate de preot, bănuind și alți angajați ai penitenciarului, astfel că au făcut, vineri, controale în celulele deținuților, în capela bisericii din penitenciar, acasă la preotul Octavian Bălan și la locuințele unor agenți de penitenciar.
Potrivit informațiilor obținute de procurori, după ce le introducea în închisoare, preotul le dădea telefoanele deținuților fie la spovedanie, în capelă, ori într-o cameră de lângă infirmerie.
Dacă deținuții nu puteau veni la preot ca să ia telefoanele, acestea erau transmise prin câțiva gardieni.
Octavian Bălan este preot la Penitenciarul Bacău din anul 2000 și nu a avut niciodată probleme cu legea, iar ”deocamdată nimeni nu a fost informat despre reținerea acestuia” a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Constantin Gherasim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.