Acasă Actualitate Președintele Colegiului Medicilor se crede în comunism: cere voință politică pentru evaluarea...

Președintele Colegiului Medicilor se crede în comunism: cere voință politică pentru evaluarea muncii fiecărui medic din sistemul public

DISTRIBUIȚI

Președintele Colegiului Medicilor, dr. Gheorghe Borcean ne-a obișnuit deja cu abordările lui ciudate. După ce a solicitat introducerea expresiei românești „relație medic-pacient” în patrimoniul UNESCO, astăzi medicul anunță că existând toate mijloacele de evaluare a activității unui medic nu mai e nevoie decât de voința politică pentru aprecierea muncii acestuia. S-o fi ăntors în timp când angajații statului erau evaluați la Județeana de Partid?

Iată comunicatul integral al Colegiului Medicilor:

„În urma discuţiilor din spaţiul public în legătură cu medicii din România care lucrează atât în sistemul public cât şi în cel privat şi a afirmaţiilor făcute de un doctor implicat într-un caz soldat cu deces într-o instituţie sanitară privată, preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean, face următoarele precizări.

„S-a creat în spaţiul public şi în mediile de informare opinia, în general nesusţinută, că sistemul medical privat ar fi mai performant prin dotările sale, prin calitatea umană şi profesională a celor care activează acolo. Majoritatea medicilor din specialităţile clinice şi paraclinice care lucrează în sistemul privat lucrează astăzi şi în sistemul public. Ei folosesc aceleaşi cunoştinţe profesionale şi au în general acelaşi comportament uman în ambele locuri de muncă.

Faptul că, o persoană are două sau mai multe locuri de muncă, nu constituie un impediment, atâta timp cât nu încalcă prevederile Codului Muncii. În felul acesta, pe de o parte medicii respectivi îşi exercită un drept legal, iar pe de altă parte, pacienţii au posibilitatea de a alege medicul şi unitatea sanitară pe care le doresc, aşa cum prevede legea, în deplină libertate de opţiune.

De asemenea, s-a mai afirmat că medicii ar fi prea obosiţi lucrând în sistemul public şi în cel privat, că ar avea perfomanţe mai slabe la unul din locurile de muncă dar şi că ar transfera pacienţi în privat pentru a obţine anumite avantaje materiale.

Aceste afirmaţii nedovedite nu pot constitui argumente pentru a limita dreptul medicilor de a lucra în cele doua sisteme. La fel după cum nu constituie argumente pentru a limita dreptul pacienţilor de a alege.

Însă a lansa o astfel de discuţie în cuprinsul căreia se enumeră şi creşterile salariale substanţiale din sistemul public, constituie, în opinia noastră, o abordare inadecvată a subiectului.

Autorităţile sanitare au astăzi toate mijloacele pentru a aprecia calitatea şi cantitatea muncii fiecăruia dintre medicii din sistemul public. Este doar o chestiune de voinţă politică pentru a face această evaluare.”

CMR este interesat sa participe la orice discuţie oficială cu privire la acest subiect.”, se arată în comunicatul CMR.

1 COMENTARIU

  1. Este bine că pacienții pot să aleagă sistemul de Stat sau sistemul Privat atunci când este afectată SANATATEA ORGANICA.
    Pacienții din România nu mai pot să aleagă sistemul Stat sau Privat din 2013 până în prezent atunci când le este afectată SANATATEA MINTALA și au nevoie de o evaluare psihologică acceptată la Comisiile de pensii de boală și handicap. Din 2013 până în prezent, conform Hotărârii 3 din 27 septembrie 2013 a Colegiului Psihologilor din România pacienții care au fost spitalizați și evaluați psihologic la Spitalele de Stat ( evaluare pe baza cărei se stabilește diagnosticul psihiatric și tratamentul Farmacologic dacă e cazul ) nu mai sunt primiți la Comisiile de pensii de boală și handicap cu evaluarea psihologica din timpul spitalizarii, semnată și parafată cu parafa psihologului evaluator și parafa Spitalului, ei, pacienții, TREBUIE să plătească din buzunarul personal încă o evaluare lipită cu timbrul CPR, la un cabinet psihologic privat, timbre ce se comercializează DOAR celor din privat în timp ce psihologii care au câștigat concursuri de angajare în Spitale de Stat sunt excluși atât de la comerțul de la chioșcul cu timbrele CPR cât și de pe piața evaluărilor. (pt. clarificări vizitați pagina : alegeri. CPR, fișierul timbre sau sunați la nr. de telefon afișat pe pagina alegeri.CPR)
    În epoca timbrului instaurată de fosta echipă CPR, prin ” celebra ” Hotărâre 3 din 27 septembrie 2013 a Colegiului Psihologilor din România și păstrată literă cu literă și de către actuala echipă, pe piața evaluărilor psihologice acceptate nu mai are importanță dacă parafa psihologului evaluator este de debut sub supervizare sau principal, important a devenit din 2013 până în ziua de azi, să fie lipit celebrul timbru CPR !!!
    Fiecare zi în care amendarea Hotărârii 3 din 27 septembrie 2013 a Colegiului Psihologilor din România este amânată înseamnă : bani pe care pacienții evaluați psihologic în timpul spitalizarii îi plătesc la cabinetele private, pentru a primi evaluare cu TIMBRU, bani pe care îi încasează psihologii cu timbrele din privat și Colegiul Psihologilor din România la chioșcul cu timbrele.
    Mai există undeva așa ceva??? sau Nicăieri ca la noi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.