Acasă Actualitate Președintele PSD Slatina, acuzat de uciderea unui căruțaș

Președintele PSD Slatina, acuzat de uciderea unui căruțaș

DISTRIBUIȚI

Medicul legist susține că a primit amenințări „să-și bage mințile în cap“

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt și totodată președintele organizației PSD din Slatina a fost implicat într-un accident de circulație acum aproape două săptămâni. Una din victimele sale a murit marți seara, la Spitalul de urgență din Slatina, iar medicul legist care trebuie să stabilească cauza decesului susține că a fost amenințat ”să-și bage mințile-n cap” și că este supus la presiuni foarte mari.
Accidentul s-a produs pe data de 3 octombrie, când Marius Oprescu, președintele PSD Olt, a lovit o căruță, în apropierea localității Piatra-Olt. Patru persoane au fost rănite, dar numai una a fost internată în spital, căruțașul, restul suferind leziuni ușoare. Una din victime a decedat marți seara, la spital, la zece zile de la accident. Oprescu se afla la volanul unui SUV, Toyota Hilux, care aparține Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar un ziar local a dezvăluit că se întorcea de la o petrecere. Președintele CJ Olt a declarat însă că vicepreședintele venea de la inspecția unui drum aflat în lucru.
După decesul victimei, polițiștii l-au acuzat pe Marius Oprescu de omor din culpă, iar potrivit procedurii, un medic legist s-a dus la spitalul județean pentru a stabili dacă decesul acestei persoane a survenit accidentului rutier sau s-a produs din alte cauze. Medicul legist Sorin Leznic susține că a fost amenințat chiar în incinta spitalului.
"Am fost abordat direct și brutal, ieri (marți, n.r.), când ma aflam în spital pentru a ma documenta asupra acestui caz medical", a  declarat legistul, pentru B1TV. El susține că la Secția de Terapie Intensivă a fost abordat de două persoane, din cadrul spitalului, "care foarte brutal dar foarte insidios m-au atenționat sa-mi bag mințile în cap, să nu mă cred deștept, să fiu atent la ce fac, toate condimentate cu înjurături ce nu pot fi reproduse". Sorin Leznic a refuzat să dezvăluie numele celor doi angajați ai unității sanitare, explicând că el este investit să realizeze expertiza medico-legală, care are ca obiectiv stabilirea unei eventuale ”legături de cauzalitate între un incident traumatic și un deces”. "Eu ar fi trebuit să rup probabil legătura de cauzalitate" a comentat legistul.

A luat mașina ISU ”să nu ruginească în parcare”

Președintele PSD Slatina a sărit ca ars, declarând că ”se încearcă fabricarea unui dosar” împotriva sa și acuzându-l pe medicul legist că acționează în calitate de "fost lider de sindicat în Consiliul Județean". Marius Oprescu a admis însă că nu a avut niciodată un conflict cu legistul Sorin Leznic. Politicianul a mai spus că a cerut procurorului de caz  "ca autopsia probelor de laborator sa se facă la Institutul Mina Minovici” iar el să suporte cheltuielile, pentru că dorește ”să fie tratat corect”. "Să nu existe suspiciuni că aici aș putea interveni, as putea face ceva" a explicat președintele PSD Olt demersul său către anchetatori, de a muta realizarea analizelor de laborator de la Serviciul de Medicină Legală Olt.
?ê?£i autoturismul Toyota pe care îl conducea vicepreședinte CJ Olt la momentul accidentului are o istorie interesantă. Mașina a fost cumpărată de CJ Olt pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență
în cadrul unui proiect european privind intervențiile în situații de urgență, pe programul privind Cooperarea Europeana Teritoriala (ETC). Angajații ISU Olt nu au folosit-o însă niciodată, dar știau că aceasta există în acte. ”A luat mașina ca să nu ruginească în parcare” a încercat să explice președintele CJ Olt, Paul Stănescu, prezența adjunctului său la volanul autoturismului ISU.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.