Acasă Actualitate Prețul construcțiilor va urca. Guvernul intervine în afacerile constructorilor: vor plăti per...

Prețul construcțiilor va urca. Guvernul intervine în afacerile constructorilor: vor plăti per salariat cu 1000 de lei mai mult decât alți angajatori

DISTRIBUIȚI

Salariul minim brut în economie este în acest moment de 1900 de lei, angajatorul cheltuind în total 1943 de lei, 40,2% din această sumă mergând la stat.
Dăncilă a anunțat astăzi că domeniul construcţiilor va fi declarat „prioritar şi de importanţă naţională” pentru economia românească și pentru acest sector va fi stabilit „un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei”.

Anunțul a fost făcut la începutul şedinţei solemne de Guvern de la Alba Iulia, Dăncilă spunând că executivul va adopta un ”acord în domeniul construcţiilor: vom declara acest sector prioritar şi de importanţă naţională pentru economia românească pentru următorii 10 ani. Pentru sectorul construcţiilor, vom stabili un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, vom elimina taxele pe muncă pentru angajatori, iar pentru angajat le vom stabili astfel încât salariul minim net lunar să depăşească echivalentul în lei a 500 de euro”. Aceasta înseamnă că în domeniul construcțiilor taxele pentru angajați vor fi reduse aproape cu jumătate.

„O altă măsură va consta în introducerea obligativităţii de acordare a avansului pentru contracte de lucrări, în procent de 30%, indiferent de sursa de finanţare şi restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factură, până la finalizarea proiectului”, a arătat Dăncilă.

În sprijinul finanţării acestui sector va fi înfiinţat „un fond de garantare pentru construcţii cu participarea statului în procent de 80% şi a firmelor de construcţii cu 20%”, a mai spus Dăncilă.

PSD visează la vremurile apuse când statul și centralizarea erau cuvintele de ordine. Vă dați seama cum va crește prețul construcțiilor?

1 COMENTARIU

  1. …se poate , dar cu reducerea cheltuielilor .ex. salariile și pensiile nesimțite , 300 de trântori in guvern , încurajarea și susținerea producătorilor români, sănătate , învățământ , infrastructură , turism ,…nu interesele lor !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.