Acasă Actualitate Prețurile ieftine din hipermarket-uri, o poveste pentru naivi

Prețurile ieftine din hipermarket-uri, o poveste pentru naivi

DISTRIBUIȚI

De ce spunem asta? Pentru că "pe afară e vopsit gardu', înăuntru e leopardu'". Cunoaștem cu toții scandalul din ultima vreme cu prețurile mari din hipermarket-uri. Majoritatea dintre aceste hipermarket-uri în care se bulucesc oamenii la cumpărături și promoții au pus în aplicare ample operațiuni de atac la buzunarele cumpărătorilor. Înșelătoria este extrem de simplă: cumperi, cumperi iar, apoi mergi să plătești la casă. Numai că plătești mai mult, pentru că prețul de la casă diferă de cel de pe raft. Acesta este și cazul unui bucureștean care ales un produs aflat la promoție la Careffour Militari, iar la casă a constatat că trebuie să plătească mult mai mult decât prețul afișat la raft.

În luna martie a acestui an, oficiali ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului anunțau cu surle și trâmbițe că au început să amendeze practicile comerciale incorecte ale super/hipermarket-urilor, în condițiile în care – de la începutul anului 2008 – numai în București există deja 5.500 de reclamații privind diferența între prețul afișat la raft și cel pe care trebuie să-l plătească la casă.

Diferența între prețurile la raft și cele plătite la casă sunt întâlnite nu numai în marile lanțuri de magazine, ci și în magazinele mici. Totuși, prețurile înșelătoare sunt o practică ce se leagă în special de marile lanțuri de magazine, cum sunt cele de la Kaufland, Billa, Real, Auchan, Penny ori Carrefour. Această practică poate fi sancționată cu sume consistente de bani, putându-se ajunge și până la suspendarea activității economice a acestora. Pentru evitarea acestor practici a fost lansat un Cod de Bune Practici în Domeniul Scanării, pe care retailerii îl pot adopta voluntar. Până acum, doar Praktiker, Metro și Selgros l-au adoptat. Nu întâmplător, Carrefour nu intră în această categorie. Spunem asta având în vedere pățania lui Gabriel din București, care a fost furat pe față în Carrefour Militari. El și-a povestit pățania celor de la www.urbaniulian.ro, care i-au venit în ajutor, făcând o sesizare la ANPC de unde așteptăm și noi o măsură. Revenind la pățania lui Gabriel, acesta a povestit cum, dorind să cumpere o soluție pentru spălat parbriz cu teflon, a constatat că diferența de preț de la raft până la casă era de 50%. Gabriel a fost îndrumat să meargă la "Recepție clienți", de unde urma să primească explicații suplimentare. Numai că aici a găsit doar păreri de rău, iar omul de dincolo de tejghea s-a oferit să îi returneze banii lui Gabriel, negăsind nicio explicație logică. Sigur că așa este cel mai simplu, numai că, în mod firesc, ne întrebăm de ce ANPC și celelalte foruri nu fac nimic să stopeze acest fenomen global având în vedere că astfel de cazuri se întâmplă zilnic, la fiecare oră, jumătate de oră ori minut. Cu alte cuvinte, cei de la Carrefour, și nu numai, prosperă pe spatele bietului român care rămâne neputincios în fața intereselor economice ale hypermarket-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.