Acasă Actualitate Prezența fiului și a nurorii lui Dăncilă în loja oficială de la...

Prezența fiului și a nurorii lui Dăncilă în loja oficială de la Ateneu – O formă de provicialism venită de la niște oameni care habar n-au

DISTRIBUIȚI

Prezența unor persoane la ceremonia de la Ateneul Român, in jurul presedintelui si al liderilor europeni, precum Adrian Severin, fost condamnat și fiul Vioricăi Dăncilă, care nu are nicio calitatea oficială, a starnit multe controverse in spatiul public.

„În primul rând, liderii europeni – care sunt și lideri mondiali, știți bine, că în lumea asta sunt trei puteri: America, China și Uniunea Europeană – sunt foarte atenți la astfel de detalii. Dar nu e nevoie, între țări civilizate, ca ei să fie atenți, pentru că cei care organizează în mod normal cunosc acest tip de detalii. În al doilea rând, invitațiile s-au primit uninominal, deci fără însoțitor. Faptul că-ți aduci familia să te vadă și ei sau ei să vadă ce se întâmplă arată un anume tip de nivel. Guvernul l-a pus pe dl. Adrian Severin astfel încât să apară în cadru cu președintele României, Guvernul l-a pus pe fiul doamnei Dăncilă lângă mamă, în tribuna oficială.”, a spus Cristian Diaconescu la Digi24.

Fostul ministru sustine că felul in care au fost asezati invitatii a fost stabilit de catre Guvern, mentionand ca nu este protocolar ca persoane fara calitate oficială sa fie prezente la un astfel de eveniment.

„Foarte important: orice intră în cadrul principal, cum se spune – pentru că nu au filmat numai românii, au filmat toate televiziunile din lume – presupune o explicație către jurnaliști: cine sunt cei care se văd. Acreditații de presă dintr-o delegație oficială stau lângă jurnaliști și le oferă informațiile dorite: cine e dânsul, cine e dânsa etc. De ce? Pentru că se presupune că acele persoane au și niște oportunități de bilaterale. Este foarte important de știut ce-ar avea de spus cineva pe care nu-l cunoaștem, în condițiile în care se află la 10 cm de Tajani (președintele Parlamentului European – n.r.) sau de Juncker (președintele Comisiei Europene – n.r.)”, a mentionat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru crede că e vorba de „o formă de provicialism venită de la niște oameni care habar n-au, de fapt, cum se întâmplă în lumea largă, ce se întâmplă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.