Acasă Actualitate Primăria Capitalei a început reabilitarea și consolidarea Podului Grant

Primăria Capitalei a început reabilitarea și consolidarea Podului Grant

DISTRIBUIȚI

Primăria Capitalei a început lucrările de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, un obiectiv de infrastructură extrem de important pentru că este zilnic tranzitat de mii de bucureşteni, fie cu maşinile personale, fie cu tramvaiul 41.

Primarul General, Nicuşor Dan: „Administraţia Străzilor Bucureşti, prin constructorul S.C. Bog’Art S.R.L., va executa lucrări ce vizează structura de rezistenţă a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai, a căii rutiere, dar şi refacerea celor 6 bretele şi a trotuarului pietonal.

Lucrările vor fi realizate pe sensul dinspre Crângaşi spre Turda, iar în prima faza vom acţiona exclusiv pe două bretele ale podului. Începând cu data de 01 octombrie, vom trece la partea principală a podului, la structura de rezistenţă.”

De asemenea, Primarul General a subliniat faptul că tramvaiul 41 va circula în continuare pe ambele sensuri, iar din luna octombrie va circula pe porţiunea Crângaşi- Turda pe o singură linie, cu sistem de macaz, până la finalizarea lucrărilor ce ţin de calea de rulare a tramvaiului.

În plus, STB va suplimenta cu o linie de autobuz şi vor exista rute alternative de circulaţie.

„Valoarea investiţiei este de 65 de milioane lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie este de 22,5 de luni, însă împreună cu ASB şi constructorul am decis să facem tot posibilul pentru scurtarea perioadei astfel încât circulaţia rutieră să nu fie perturbată mult timp.

Investiţia este extrem de importantă, având în vedere faptul că expertiza realizată în anul 2017 arată ca starea podului este nesatisfăcătoare.

Procesul de reabilitare a fost demarat în în urmă cu patru ani de fosta administraţie, cu lucrări executate pe un sens în proporţie de aproximativ 33%, însă acestea au fost sistate din cauza situaţiei financiare şi s-au degradat pentru că nu au fost protejate, iar acum trebuie să intervenim şi pentru refacerea acestora.”, a mai declarat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.