Acasă Actualitate Primăria Iași, cuibușor de cumetrii

Primăria Iași, cuibușor de cumetrii

DISTRIBUIȚI

Din 471 de funcționari, 104 sunt rude

Sistemul „PCR“ de pile, relații și cunoștinte a evoluat simțitor în ultimii anii, atât în cadrul administrației centrale, dar mai ales în cele locale, acolo unde cetățenii sunt mai puțin informați și mai puțin dispuși să ia poziție împotriva abuzurilor unor sus-puși din cadrul celor  mai influente instituții din orașele respective. Astăzi, ziarul „Curentul“ vă prezintă nepotismul instituțional instrumentat de „dirijorul-șef“ al conducerii PSD Iași, primarul Gheorghe Nichita, care, de circa șapte ani de zile, închide ochii și chiar încurajează promovarea, în cadrul Primăriei, a ocupării de posturi de către funcționari publici înrudiți. Mai în glumă, mai în serios, Primăria Iași ar putea fi chiar catalogată drept o familie mare și fericită, întreținută din banii ieșenilor.
Cotidianul „Curentul“ a reușit să intre în posesia rețelei de rubedenii din cadrul Primăriei Iași, care  arată  negru pe alb că nepotismul a fost ridicat la rang de politică locală de către primarul Gheorghe Nichita.

Reteaua de rubedenii din cadrul Primăriei Iași

 Reteaua de rubedenii din cadrul Primăriei Iași

 Reteaua de rubedenii din cadrul Primăriei Iași

Investigația noastră a pornit de la informațiile apărute pe blogul creatoarei de modă Irina Schrotter, care trage un puternic semnal de alarmă.  Potrivit informațiilor furnizate de aceasta,  circa 25% dintre funcționarii Primăriei Iași sunt înrudiți între ei, fie în calitate de soț și soție, fie tată/mamă-fiu/fiică sau chiar unchi/matușă-nepot/nepoată și, de ce nu, frați și surori. Și asta numai la nivel oficial. Cealaltă proporție, de 75% din numărul total al angajaților Primăriei, stă la rândul ei sub semnul întrebării dacă nu cumva și aceștia sunt „pile și cunoștințe“ ale nucleului dur de 25%. În baza aspectelor prezentate mai sus, se poate vorbi de o uriașă caracatiță, care descurajează competiția și egalitatea șanselor în materie de angajare într-o instituție publică a statului, în special pentru tinerii din acest centru universitar.

Rubedenii edilitare

Primăria Iași are 471 de funcționari publici, din care un număr de 104 persoane sunt rude de sânge sau sunt căsătoriți între ei. Schrotter mai susține că în aceeași situație se află „mai mult de 1.800 persoane, dintre cei peste 8.000 de ieșeni care lucrează în cadrul Primăriei Iași sau a serviciilor subordonate“.  În concluzie, un soț poate să îi fie șef soției sale și viceversa, de asemenea, o mamă ar putea să fie și șefă la serviciul fiului sau al fiicei sale. De exemplu, doamna Apetroaiei Maria, director executiv adjunct la Direcția Finanțelor Publice Locale (DFPL), ar putea coordona mult mai bine munca fiicei sale, Apetroaiei Eugenia, care ocupă poziția de inspector principal gradul I la serviciul de Contabilitatea veniturilor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Andrei Trofor, a încercat să explice pentru „Curentul“ acest fenomen din prisma căsătoriilor între colegii de la locul de muncă. Însă oficialul Primăriei Iași nu a putut să ne lămurească vizavi de relația de rudenie dintre Codreanu Corina Doina și Codreanu Cristina Diana, ambele ocupând posturile de referent la DFPL, motivând că trebuie întâi „să verifice“ sau „că nu se poate pronunța în acest moment“. Să fie oare vorba tot de căsătorie? Din câte știm, Constituția României nu permite căsătoria între persoane de același sex. Tot în aceeași logică, am dorit să aflăm un răspuns și despre relațiile dintre city-managerul Iașiului, Chirică Mihai, și cele două doamne de pe această listă, respectiv Chirică Gabriela și Chirică Ana-Maria. Ni s-a răspuns că una dintre aceste doamne este soția dânsului, cu care s-a cunoscut în cadrul Primăriei înainte să se căsătorească, dar despre cealaltă doamnă nu ne-a putut oferi niciun detaliu.
Prin urmare, trăiască sistemul de plie, cunoștințe, relații, care se dovedește nepieritor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.