Acasă Actualitate Primăria Sectorului 1 va plăti direct sortatorilor de gunoaie

Primăria Sectorului 1 va plăti direct sortatorilor de gunoaie

DISTRIBUIȚI
Primarul Sectorului 1 a prezentat astăzi soluția găsită pentru rezolvarea crizei gunoaielor:
„Despre Criza Deșeurilor din Sectorul 1
(pentru cei care n-ați aflat sau pentru cei care au citit diverse știri false despre subiect)
1. Starea de alertă
Sub ameninţarea declarării stării de alertă, şantajul Romprest nu a mai funcţionat. Compania a fost obligată să ridice gunoiul. Așa a dispărut starea de alertă și din această cauză prefectul și autoritățile n-au mai declarat stare de aleră. Ce dovadă de șantaj mai evidentă putem să avem din partea companiei de salubritate la un asemenea gest?!
2. Soluția Primăriei este pusă în aplicare
Primăria Sectorului 1 a găsit soluția pentru deblocarea situației privind deșeurile. Ușile sortatorilor de deșeuri se vor deschide pentru gunoaiele din Sectorul 1. Specialiștii Primăriei Sectorului 1, ai Prefecturii Municipiului București și ai firmelor care sortează deșeurile au găsit soluția pentru deblocarea crizei: plata directă de către Primăria Sectorului 1 a facturilor către firmele care sortează gunoiul, fără să mai fie nevoie de acordul Romprest. Astfel vom scăpa de șantaj și de gunoiul neridicat pe străzile din Sector. Am propus acestă soluție încă de la sfârșitul lunii mai însă compania a refuzat sistematic. De ce? Ca să ne șantajeze cu gunoi aruncat pe străzi și să nu-l ridice.
3. Executări silite inițiate de Romprest
De când sunt eu în primărie am suspendat toate executările silite solicitate de Romprest. Conform Legii 54/2006, facturile emise de operator utilizatorului sunt titluri executorii. Doar că Sectorul 1 nu este utilizator, este autoritate contractantă. Conform regulamentului de salubrizare, utilizatori sunt persoanele fizice sau juridice care încheie contracte cu Romprest, în virtutea exclusivității sale pe raza Sectorului 1. Încheierea de încuviințare poate fi atacată pe calea contestației la executare. Ceea ce s-a și întâmplat până acum. Nu există o hotărare definitivă care să recunoască facturile ca fiind titlu executoriu.”, a explicat astăzi Clotilde Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.