Acasă Actualitate Primarul Constanței s-a speriat de lipsa turiștilor și umblă la tarifele de...

Primarul Constanței s-a speriat de lipsa turiștilor și umblă la tarifele de parcare

DISTRIBUIȚI

Plata parcării în Constanţa şi Mamaia între orele 19:00-09:00 se suspendă până la 31 decembrie inclusiv

Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali.

Obligativitatea plăţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună şi de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună.

Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării.

La acest moment în staţiunea Mamaia, din cele 6.900 de locuri de parcare sunt contractate doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar. În acest fel, ne dorim să creştem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1.300 de locuri de parcare din cele 6.900 disponibile.

5 COMENTARII

 1. Vă trebuia un șoc de acest gen. Lipsa turiștilor este din cauza tarifelor exorbitante. Nu suntem oameni buni la St.Tropez, ori pe Riviera Franceză. Personal am ales ca de obicei Grecia, deși la ora actuală în Turcia sunt cele mai bune prețuri pentru cazare. Umblați la prețuri în primul rând și nu mai căutați să jecmăniți lumea având drept argument doar cele 4 luni de sezon pe an. Pe lângă cei 350-500 lei/noapte, mai trebuie ca lumea să suporte praful, mizeria și zgomotul venit de la construcțiile făcute anapoda. FALIMENT scrie la litoralul Mării Negre.

 2. SI MAZARE SI ASTA SUNT DOUA EPAVE UMANE, NU AU NIMIC CU MANAGEMENTUL PUBLIC…SAU CU CEVA DIN ACESTA…..NULITATILE UMANE NU CUNOSC TAINELE INTERESULUI PUBLIC SAU GENERAL.
  ORICE CANDIDAT PROPUS PENTU A FI ALES INTR-O FUNCTIE PUBLICA TREBUIE SA INDEPLINESCA O MULTITUDINE DE CRITERII DE PERFORMANTA…………….CEEA CE IN RO NU SE INTAMPLA DUPA 1989.

  • Cetatene,tu spui despre V.Chitac si R Mazare ca sunt doi prosti care nu cunosc”tainele interesului public sau general”si asha mai departe;eu spun ca nu sunt prosti ci ca isi urmaresc interesele proprii sau de grup(mai ales R.Mazare care a condus primaria ca un sef de clan mafiot),deci te rog si pe tine si pe ceilalti care gandesc ca tine,numai ajutatzi hotzi cu scuza prostiei caci daca erau prosti:primari,parlamentari,ministri,sefi de fabrici sau institutii patronate de stat astia dupa ce isi terminau mandatul plecau acasa la fel de saraci cum au fost cand au ajuns in functiile astea,dar lucrurile nu stau deloc asha,ba mai mult uni mai borfasi pentru ca sa nu apara ei in acte chiar atat de bogati si-au imbogatit membri familiei,rudele,sau prieteni.
   Deci”cetatzene”pentru astia care au falimentat firme de stat sau institutzii dar in acelasi timp pentru interesele lor mintea le-a mers brici cat au fost in functie definitia nu este prost ci hotz,ecscroc,borfash,sau alt nume de genul asta,asha este corect.

   • Remus. IN 99% DE CAZURI AI PERFECTA DREPTATE ,dar cred ca esti de acord ca mai avem si CATEGORIA destul de numeroasa a celor SI banditi SI tradatori SI prosti aflatii in FUNCTII PUBLICE CARE SE SPRIJINA RECIPROC SI SE AJUTA UNII PE ALTII DUPA LEGILE MAFIEI…..

 3. Pt.PILAT
  Daca te referi la prostul de Fagadau Decebal care a fost primar dar tot puscariasul de R.Mazare conducea primaria Constantza sau la tozi Primministri PSDisti numitzi de Dragnea pentru ca el avea dosar penal si nu putea sa ajunga premier da,sunt si cazuri dastea dar este exact cum ai spus,nici prosti nu fac treaba pentru care sunt platitzi ci executa ordinele celor care iau numit,sa se inteleaga bine celor care iau numit nu al celor care iau ales,pentru ca poporul care ia votat si pentru care ar fi trebuit sa lucreze nu conteaza,pentru”alesi natiuni”cum le place parlamentarilor sa se autointituleze conteaza doar interesul de partid si de clan.
  Si cand te gandesti ca mai sunt uni prosti care spun ca Romania este o colonie a strainilor,da ma aveti dreptate doar partial pentru ca nu au venit straini si au ocupat Romania ci tocmai politicieni care au fost la putere le-au vandut activele tari strainilor pe nimic pentru tara si pe mult pentru ei,adica ei au luat spaga si au vandut tot ce sa putut sub pretul normal sau au vandut fabrici cu datorii pe un leu urmand ca cumparatori sa achite datoria fabrici,dupa care printro ordonanta de urgenta sau lege sau taiat datoriile de miliarde de lei ale fabrici,datorii taiate adica platite tot de romani si alte scheme financiare toate facute in avantajul celor care le-au gandit si pus in practica si in dezavantajul romanilor si al Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.