Acasă Actualitate Primarul din Năvodari, reținut de DNA pentru dare de mită

Primarul din Năvodari, reținut de DNA pentru dare de mită

DISTRIBUIȚI

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost reținut de pocurorii anticorupție pentru că i-ar fi cerut unui ofițer de poliție să-l protejeze în dosarele penale în care era cercetat, în schimb omului legii îi promisese două loturi de teren.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, județul Constanța, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită, informează, joi, DNA.
În perioada iunie-octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae, primarul orașului Năvodari, i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care le inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic. În schimb, ofițerului de poliție i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de acești intermediari. Conform contractelor, prețul acestor terenuri este de 59.000 de lei.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 14 noiembrie 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 15 noiembrie 2012, inculpatul urmează a fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.