Acasă Actualitate Primarul general a dispus detașarea de polițiști locali la Garda de Mediu

Primarul general a dispus detașarea de polițiști locali la Garda de Mediu

DISTRIBUIȚI
După ce Gabriela Firea s-a tot dezvinovățit timp de patru ani că poluarea aerului din București nu ține de ea, ci de Garda de Mediu care e în subordinea Guvernului, Nicușor Dan a anunțat astăzi că o primă măsură pentru respectarea legislației de mediu este detașarea de polițiști locali și folosirea laboratorului mobil în Capitală.
„Continuăm să stingem focuri.
Am răspuns Comisiei Europene pe două proceduri de infringement împotriva României cu privire la calitatea aerului din București – una legată de problema prafului (PM10), alta legată de poluarea cu oxizi de azot (NO2). În esență, am solicitat un răgaz pentru a fi judecați pe baza rezultatelor acestui mandat, am arătat voința noii administrații municipale de a aborda tranșant problema poluării aerului și am informat despre măsuri concrete, deja luate sau pe care le vom lua, pentru a reduce poluarea.
Dintre deciziile deja luate și care vor duce la îmbunătățirea calității aerului în București, am menționat contractele semnate pentru reabilitarea rețelei de termoficare, alocările din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru rețeaua de termoficare și anveloparea termică a clădirilor, alocările din fondul european de modernizare pentru modernizarea a 3 CET-uri, extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului, aflată în achiziție publică și colaborarea sporită a Primăriei Capitalei cu Garda de Mediu (prin detașare de polițiști locali și folosirea laboratorului mobil) pentru a sancționa mai sever încălcările legislației de mediu.
Cu privire la măsurile viitoare, am informat Comisia Europeană despre elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului în București, un prim set de măsuri pentru spațiile verzi (finalizarea Registrului Spațiilor Verzi pentru a opri distrugerea lor, stoparea toaletărilor și intervențiile profesioniste asupra arborilor), precum și despre proiectele destinate reducerii și electrificării traficului rutier (metroul de suprafață, parcările de tip park&ride de la intrările în oraș, modernizarea a 48 de kilometri de linie de tramvai, semaforizarea inteligentă a traficului, optimizarea rutelor transportului în comun).”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

2 COMENTARII

  1. Primarii sunt un fel de ghenerali de ghena, detaseaza si mobilizeaza trupili de interlopi imbracati in uniforme de militieni locali, cu posturile cumparate cu spagi grase pentru a accede la salariile platite din banii contribuabililor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.