Acasă Actualitate Primul ministru al Muncii care compară salariile magistraților cu cele ale medicilor

Primul ministru al Muncii care compară salariile magistraților cu cele ale medicilor

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri la Antena 3 că Guvernul vrea să intervină asupra sporului de suprasolicitare neuropsihică deoarece acesta este „extrem de disproporționat”, ea oferind o comparație între un magistrat și un medic.

„Sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica. El este extrem de disproportionat. Un magistrat are un salariu de baza de 29.269 de lei cu un spor de solicitare neuropsihică de 5.660 de lei, in timp ce un un medic are salariu baza de 15.256 de lei si spor de solicitare de 2.300 de lei pe luna. Vom evalua acest spor, da”, a declarat Raluca Turcan.

5 COMENTARII

 1. Si tu acum ce faci Raluco,le spui romanilor ca ai descoperit apa din marea neagra?,pai nu le promiteati voi liberali oamenilor inainte de votare ca voi veti desfiinta aberatiile astea,ce este mare lucru sa dati o lege care sa spuna ca cel mai mare salariu platit de la bugetul de stat este cel al presedintelui tari si nici un roman nu poate sa aiba venituri cumulate stat cu privat pentru ca asa spune biblia”nu poti sa fii sluga la doi stapani pentru ca pe unul il furi”si s-a vazut nu doar in Romania ca cel furat a fost intotdeauna statul si nu puteti da lege care sa spuna ca sporurile cumulate nu pot depasi 30% din salariu de incadrare si dece nu desfiintati capusele de tip A.G.A sau C.A.care sug bani de la inteprinderile de stat de 30 de ani?.
  Si la pensii ce o tot lalaiti atat,dati o lege care sa spuna ca diferenta maxima dintre pensia minima si cea maxima platita de stat sa fie de 1 la 4,are omul vechime completa dar difera munca si pentru asta cel cu scoala si a avut munca de raspundere primeste de 4 ori mai mult cu tot cu alte drepturi speciale decat o femeie de serviciu ajunge pentru o tara saraca ca Romania,atat ii permite bugetul,eu am spus de patru ori voi puteti sa spuneti de sase ori dar sa fie o limita pentru ca ce este acum in tara este o nebunie daca ne gandin ca sunt pensii minime de 1000 de lei si altele de peste 20.000 asa ceva gasesti doar in tarile alea bananiere din Africa nicidecum in Uniunea Europeana sau alta tara civilizata de pe pamant.

 2. nu se va schimba nimic, chiar si cind nu vor mai fi bani destui, aparatul de forta nu va fi adus unde trebuie

  un agent de politie cistiga mai multi bani decit un profesor de liceu

  de ce trebuie ca toti medicii sa fie platiti la fel, indiferent de performanta ?

  • In Marea Britanie, nu exista sporuri, cel putin in medicina (doar cei care lucreaza in Londra au un spor foarte mic). Nu exista nici diferente intre specialitati. Se presupune ca-ti alegi o anumita specialitate pentru ca iti place.
   Tot in marea Britanie, performanta unui medic este programata de catre management. Numarul de consultatii, operatii etc al medicilor, sunt programate de catre management. La noi, datorita spagii si a luptei feroce pentru pacienti, managementul si-a pierdut calitatea de organizator. Pana la marirea salariilor medicilor (poate si acum), recrutarea pacientilor o faceau medicii, datorita foamei. De fapt, este atributia managementului. Problema este ca niciun manager nu-si cunoaste nici macar fisa postului, daramite sa aiba cunostinte manageriale.
   Nu cred ca cineva doreste ca performanta medicilor sa fie masurata de actualii manageri.

 3. Nu am înțeles.Vrei să crești salariile medicilor la nivelul celor ale magistraților sau să le Sacezi pe ale magistraților la nivelul celor ale medicilor?Restul, dă-i dracu, că așa faceți toți! Îi ocupați în dos doar pe cei pe mâna cărora puteți să ajungeți. Să vă fie rușine !

 4. Se asteapta foarte putin de la cei ce sunt platiti, uneori nici nu se pune in discutie utilitatea lor – sa fie sa fie si ei acolo in caz de; nu-i de mirare ca vinovatia ii impinge sa faca valuri ca sa-si justifice existenta. In schimb se asteapta foarte multe de la parteneri, prieteni, familie, oameni care ne-au fost alaturi… ca de sa fie si ei acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.