Acasă Actualitate Privatizarea CFR Marfă, semnată pe șest. Gruia Stoica susține că are bani…...

Privatizarea CFR Marfă, semnată pe șest. Gruia Stoica susține că are bani… pentru o masă la restaurant

DISTRIBUIȚI

După multe amânări și controverse, Ministerul Transporturilor a semnat, luni, cu Grup Feroviar Român (GFR), companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, contractul de privatizare a companiei CFR Marfă. Ministerul s-a conformat astfel ordinului dat de Victor Ponta în momentul în care Ramona Mănescu a preluat mandatul de la Transporturi, în care cererea ca acest contract de privatizare să fie semnat luni. În cursul zilei au apărut chiar informații legate de amânarea semnării contractului, dar, în cele din urmă, ministerul a anunțat că evenimentul a avut loc în cursul după-amiezii. Întrucât se vorbește tot mai des despre faptul că privatizarea CFR Marfă va urma scenariul de la privatizarea Oltchim, proaspătul ministru al transporturilor, liberala Ramona Mănescu nu și-a pus semnătura pe document și a ținut să nu fie filmată sau fotografiată la un asemenea eveniment, nefiind permis accesul presei la semnarea contractului, deși era vorba de o companie strategică, de interes național.
Prin urmare, contractul a fost semnat de Cristian Ghibu, președintele comisiei de privatizare și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și Sorin Chinde, director general al GFR, deși la ceremonie au participat și ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, și Gruia Stoica, proprietarul GFR, potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor. Din acest moment, Grup Feroviar Român are 6 săptămâni la dispoziție să plătească 202 milioane de euro, suma pentru care s-a angajat că va cumpăra pachetul majoritar de acțiuni.

Contractul spune una, Gruia Stoica spune alta

Singura declarație oficială dată la finalul semnării contractului de priva­tizare aparține lui Gruia Stoica. Într-o scurtă declarație acordată presei, Stoica a spus că bani există, dar că aceștia vor fi plătiți după primirea avizului Consiliului Concurenței. Întrebat concret când va plăti banii, acesta a răspuns: „După ce primim avizul Consiliului Concurenței. Există o lege acolo, se pare că poate să dureze maxim cinci luni de zile. Notificarea la Consiliul Concurenței va fi trimisă în termen de 10 zile. Finalul va fi după ce primim avizul de la Consiliul Concurenței.“ Hotărârea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfă a fost publicată la jumătatea lunii august în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacției fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie. Aceasta este data la care GFR trebuie să vină cu banii pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la CFR Marfă, cei 202 milioane de euro, și nu după avizul dat de Consiliul Concurenței, așa cum susține Gruia Stoica. Potrivit legii, Consiliul Concurenței poate finaliza toate investigațiile în termen de 6 luni, iar în cazul în care instituția ar aviza negativ contractul, statul român ar fi obligat atunci să returneze banii dați de GFR. Potrivit unor surse oficiale, până acum GFR nu a solicitat nicio întrevedere cu reprezentanții Consiliului Concurenței pentru a stabili documentația necesară sau pașii procedurali care trebuie urmați, semn de dezinteres total, comparativ cu alte companii care s-au aflat în aceeași situație la alte privatizări. Tocmai de aceea, surse din piață susțin că dată fiind lipsa finanțării pentru plata acțiunilor, GFR vrea să ascundă eșecul privatizării în spatele Consiliului Concurenței care poate da ușor un aviz negativ dacă GFR nu va prezenta toată documentația cerută.
Până la primirea unui aviz pozitiv sau negativ din partea Concurenței, compania deținută de Gruia Stoica este obligată însă să respecte contractul de privatizare și să plătească cele 202 milioane de euro până la jumătatea lui octombrie.

„Am bani! Vrei să te invit la restaurant diseară?“

Problema banilor pare de altfel să fie extrem de presantă pentru Gruia Stoica. În momentul în care o reporteră l-a întrebat dacă are banii necesari, Stoica a schimbat registrul și a declarat: „Am bani! Vrei să te invit la restaurant diseară?“
Mai mult, solicitat să comenteze afirmațiile președintelui Băsescu potrivit căruia acesta ar fi căutat bani în Rusia, Gruia Stoica a răspuns: „Au altă culoare banii din Rusia? Nu neapărat confirm… Problema este că trebuie să plătesc!“. Cu alte cuvinte, plata banilor chiar e o problemă stresantă pentru proprietarul GFR.

Băsescu: Gruia Stoica, un investitor favorizat, aleargă după bani prin Rusia

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că privatizarea CFR Marfă a fost prost pregătită, dar Relu Fenechiu a fost „cu sabia deasupra capului pusă de premier“ și nu avea cum să facă altfel, apreciind totodată că Guvernul a favo­rizat câștigătorul licitației.
„Aș fi văzut o privatizare cu un investitor strategic definit cu obligația de a moderniza compania și de suma de la încasare, sub rezerva că nerespectarea clauzei de investiții atrage anularea privatizării. Nu mi se pare o treabă foarte serioasă când cel declarat câștigător aleargă prin Rusia, prin eu știu ce țări, să găsească bani cu care să cumpere, nu știu unde va găsi bani cu care să modernizeze compania“, a spus Băsescu într-un interviu la „Adevărul“.El a subliniat că Gruia Stoica a fost un investitor foarte favorizat. „A fost un investitor foarte favorizat în tot procesul. În plin proces de licitație s-au transformat datoriile în acțiuni, din iunie abia acum Guvernul a dat hotărârea, să-i dea timp să caute bai. L-am mai atenționat pe Victor Ponta dacă nu cumva această întârziere nu a fost deliberată pentru a-l favoriza“, a adăugat Băsescu.
Președintele a mai spus că privati­zarea „a fost atât de prost pregătită“, având în vedere că reprezentanții companiei trebuiau să facă prezentări în marile centre feroviare: Berlin, Paris, Londra, dar s-au limitat la publicarea în câteva ziare. „Fenechiu a fost cu sabia deasupra capului pusă de premier: ori o faci, ori nu mai rămâi ministru. În timpul care a fost, asta a făcut, nu avea cum să facă“, a adăugat Băsescu.
Grup Feroviar Român (GFR) a fost declarat câștigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preț de 202 milioane euro pentru 51% din acțiuni.

Chirițoiu, Consiliul Concurenței: Avizul pentru preluarea CFR Marfă se va apropia de termenul legal de cinci luni
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a spus că până acum instituția pe care o conduce nu a primit nici o notificare din partea Grup Feroviar Român.
„Înțeleg că intenționează să depună în maximum zece zile. Legea nu dă niciun termen pentru că se presupune că e în interesul lor să obțină cât mai repede o aprobare din partea noastră, pentru că fără aprobarea noastră ei nu pot să dispună de compania pe care au cumpărat-o“, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consi­liului Concurenței.
Întrebat cât apreciază că va dura până va fi oferit avizul și un raport dacă este sau nu legală privatizarea CFR Marfă, Chirițoiu a precizat că, din punct de vedere legal, termenul maxim este de cinci luni de zile.
„Legea ne dă un termen maxim de cinci luni din momentul când e notificarea completă. În practică, oamenii vin la noi, depun o notificare, noi le mai cerem niște completări, deci mai trec câteva săptămâni până când spunem că avem toate datele. Din momentul acela curge termenul legal, care este de maximum cinci luni. Media noastră este două luni la un caz normal, care nu ridică mari probleme. Acesta probabil e un caz mai complicat. Eu mă aștept va dura mai mult de două luni, se va apropia de termenul maxim legal de cinci luni“, a afirmat președintele Consiliului Concurenței. Bogdan Chirițoiu a precizat că dacă cele două părți decid anumite condiții privind termenele sau plata, Consiliul Concurenței nu este obligat să țină cont de acestea. Președintele Consiliului a mai spus că ar prefera să nu se facă nicio legătură între obținerea raportului de la CC și plata sumei totale.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.