Acasă Actualitate Protest pe schiuri: Tăiați pensiile speciale, nu pădurile !

Protest pe schiuri: Tăiați pensiile speciale, nu pădurile !

DISTRIBUIȚI

Membrii Comunității Declic au coborât, sâmbătă, pe schiuri, pe pârtia Drumul Roșu, din Poiana Brașov, cu un banner cu mesajul ”Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”, în cadrul unui protest organizat pentru a atrage atenția noului Parlament și noului Guvern asupra a două probleme majore nerezolvate: tăierea pensiilor speciale uriașe și salvarea pădurilor de la tăieri ilegale masive.

Prin protestul organizat la Poiana Brașov, Comunitatea Declic cere noilor membri ai Guvernului și ai Parlamentului să își asume de un calendar clar în privința eliminării pensiilor speciale și salvării pădurilor, ambele teme fiind susținute la nivel declarativ de mai toți politicienii ultimilor ani, însă fără acțiuni concrete.

Politicienii aflați la putere sunt complici ai celor care taie ilegal pădurea. Mii de hectare de pădure sunt furate pentru că cei din Guvern și Parlament nu iau măsurile pe care le cerem de ani de zile: alerte satelitare, camere video pe traseul transportatorilor de lemn, urmărire GPS a camioanelor. Și, cel mai important, SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos modernizat”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

În cadrul protestului de sâmbătă, din Poiana Brașov, un alt banner de mari dimensiuni, cu o suprafață de 30 de metri pătrați, a fost întins pe zăpadă, într-un punct de maximă vizibilitate, cu mesajul,,Tăiați pensiile speciale, nu pădurile!”

,,Statul român plătește anual aproximativ 9 miliarde de lei pentru pensiile speciale. În același timp, la finalul anului trecut, statul a împrumutat de la băncile comerciale 5 miliarde de lei, pentru a refinanța datoria publică și a acoperi deficitul bugetului de stat. E ca și cum eu mi-aș cumpăra o mașină de 100.000 de euro, dar aș face credit să îmi iau de mâncare. Aceste privilegii pentru ,,speciali” trebuie oprite odată pentru totdeauna’’,  a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Reprezentanții Declic au împărțit participanților la protest și schiorilor de pe pârtia Drumul Roșu veste, măști și stickere cu mesajul acțiunii.

Protestul de pe pârtie a fost doar una dintre acțiunile organizate de Comunitatea Declic pe cele două teme: cu petiții semnate de sute de mii de membri, cu dezbateri publice și corespondență susținută pe tema eliminării pensiilor speciale și protejării pădurilor. Comunitatea Declic continuă astfel să ceară măsuri concrete și noilor decidenți din executiv și legislativ : „aveți toate pârghiile, e momentul să acționați”.

2 COMENTARII

  1. Acum sa nu vina profitori facuti speciali mai ales dupa ce Adrian Nastase a inceput marirea numarului lor cu textul”nu primim pensie speciala,primim pensie de serviciu”pentru ca toti care primesc alti bani de la statul Roman inafara de pensia calculta dupa contributate primesc bani aia dupa o lege speciala nu dupa legea standard a pensiilor din Romania.
    Pentru”Curentul”ar fi interesant daca ati publica cati speciali avea Romania la 1 ianuarie 1990 si cate pensii medii reprezenta media unei pensii speciala”pensie plus alti bani platiti de stat chiar daca nu le spune pensie speciala” de atunci cati erau in 2000 cati in 2010 si cati in 2020,pentru ca nu am vazut statistica asta in alt ziar nici la vreun post Tv,va rog nu ma trimiteti la net pentru ca nu toti romani si mai ales pensionari stiu sa caute pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.