Acasă Actualitate PSD a închis ședința Camerei Deputaților pentru a nu se vota revocarea...

PSD a închis ședința Camerei Deputaților pentru a nu se vota revocarea lui Dragnea

DISTRIBUIȚI

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a propus la începutul ședinței de plen a Camerei de miercuri supunerea la vot a revocării dinfuncție a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, precum și revocarea vicepreședintelui Camerei Florin Iordache.

Din cei 144 de deputați PSD, doar 104 sunt prezenți în plenul Camerei. Liberalii au anunțat că vor intra în grevă parlamentară dacă solicitarea lor nu va fi supusă la vot.
„Aţi condus şedinţa de plen de declaraţii politice în afara Regulamentului, întrucât Biroul permanent a desemnat-o pe doamna Mihălcescu să conducă sesiunea de declaraţii politice şi, dacă se schimbă preşedintele de şedinţă, plenul este suveran. Ar fi trebuit să supuneţi votului plenului preşedintele de şedinţă. Există la Biroul permanent o solicitare de revocare a domnului Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe motive de încălcare a Constituţiei. Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost respinsă în Bp, ceea ce este în afara Regulamentului pentru că Bp ar fi trebuit să o transmită plenului. Aşadar, astăzi vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”, a spus liderul grupului PNL de la Cameră, Raluca Turcan.

Președintele de ședință, Florin Iordache, după o pauză de consultări de 20 de minute, a decis să închidă ședința Camerei Deputaților în care opoziția a forțat revocarea lui Liviu Dragnea.

Iordache a explicat că în lipsa altor solicitări, ședința a ajuns la final și a decis sistarea lucrărilor plenului.

Imediat toți liderii opoziției l-au înconjurat la prezidiu pe Florin Iordache pentru a-i cere explicații.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.