Acasă Actualitate PSD iar a făcut România de rușine: explicațiile date de Rovana Plumb...

PSD iar a făcut România de rușine: explicațiile date de Rovana Plumb Comisiei Juridice a Parlamentului European nu au fost convingătoare

DISTRIBUIȚI
Rovana Plumb a fost chemată de urgență să dea explicații în Comisia juridică iar audierea în Comisia pentru transporturi riscă să fie anulată.
Ce s-a întâmplat:
Înaintea audierilor în Parlamentul European, Comisia juridică din Parlament are obligația de a examina declarațiile de interese financiare ale tuturor candidaților la funcțiile de comisar europeni. Fără confirmarea din partea Comisiei juridice a absenței conflictelor de interese în declarație, se suspendă procedura pentru numirea comisarului desemnat.
În cazul în care Comisia juridică constată nereguli în declarațiile de interese financiare, comisarului desemnat i se solicită să furnizeze informațiile suplimentare și poate decide, atunci când este cazul, să îl invite pe comisarul desemnat la o discuție.
Acesta este și cazul doamnei Rovana Plumb. Comisia juridică a solicitat mai multe informații în scris din partea doamnei Plumb după ce a constat mai multe diferențe între declarația de interese financiare prezentată la Bruxelles și declarațiile oficiale din România.
Doamna Plumb a răspuns în scris solicitărilor Comisiei juridice însă informațiile transmise nu au convins. De aceea, Comisia Juridică a trecut la următorul pas și a invitat-o pe doamna Plumb mâine la o audiere extraordinară.
Ce urmează:
În cazul în care Comisia constată existența unui conflict de interese pe baza declarației de interese financiare sau în urma primirii informațiilor suplimentare din partea doamnei Plumb, Comisia poate recomanda pentru soluționarea conflictului de interese, renunțarea la interesele financiare în cauză sau modificări ale portofoliului comisarului desemnat de către Președintele Comisiei; în cazuri mai grave, dacă nu se găsește o soluție la conflictul de interese, comisia poate concluziona că comisarul desemnat nu își poate exercita funcțiile în conformitate cu tratatul și cu Codul de conduită; ulterior, Președintele Parlamentului European îl întreabă pe Președintele Comisiei ce alte măsuri intenționează să adopte.
Noi, Partidul Național Liberal, am spus chiar înaintea desemnării oficiale a Rovanei Plumb că este o nominalizare greșită deoarece:
– nu respectă condițiile de integritate pentru a fi comisar european;
– a acționat împotriva valorilor europene cerând Parlamentului României să blocheze ridicarea imunității pentru a nu răspunde în fața legii;
– nu este pregătită să fie comisar pentru Transporturi de vreme ce:
– România riscă să piardă la finalul acestui an sute de milioane de euro fonduri europene chiar în domeniul Transporturilor ca urmare a incompetenței domniei sale în funcția de ministru al Fondurilor Europene și
– România a pierdut deja 440 de milioane de euro fonduri europene pentru Mediu în perioada 2012 – 2014, când doamna Plumb era ministrul Mediului.
Legăturile cu Liviu Dragnea, dosarul „Belina”, autoturismul înmatriculat în Bulgaria sunt între timp scandaluri publicate in toată presa europeană. Rovana Plumb afectează imaginea României pe plan extern.
Pentru a evita o rușine națională, prim-ministrul Viorica Dăncilă trebuie să retragă de urgență propunerea aceasta de comisar european și să vină cu un candidat sau candidată care să facă cinste României, care să poată exercita funcția de comisar european, care să fie cunoscut și credibil la nivel european, care să aibă competența necesară și să fie apreciat în Uniunea Europeană.”, explică europarlamentarul Siegfried Mureșan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.