Acasă Actualitate PSD-istul Marius Isăilă își masca șpaga printr-un fals contract de împrumut

PSD-istul Marius Isăilă își masca șpaga printr-un fals contract de împrumut

DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Marius Isăilă a fost ”trădat” chiar de propriul său consilier, care a primit 20.000 de euro destinați politicianului pentru ”aranjarea” unui concurs la Direcția Antifraudă din cadrul ANAF. Consilierul Cristian Ene a fost convins de procurorii DNA să devină colaborator și să contribuie la probarea infracțiunilor de care este acuzat senatorul. Marius Isăilă a încercat să-și acopere urmele folosindu-se de un contract de împrumut fictiv, se arată în referatul de solicitare a arestării preventive, înaintat Senatului. Plenul urma să ia o decizie cu privire la încuviințarea sau respingerea cererii procurorilor DNA, dar Biroul Permanent a decis că senatorii vor avea o vacanță prelungită, până după 26 mai când vor avea loc alegerile europarlamentare.
Anchetatorii DNA susțin că pentru a ”albi” mita de 20.000 de euro primită de la Cătălin Cristescu, senatorul PSD îl învăța pe Cristian Ene să realizeze un contract fictiv de împrumut prin care să acopere urmele infracțiunii. Ene obținuse de la Cristescu, având acceptul lui Isăilă, suma de bani pentru ca senatorul PSD să intervină în „aranjarea” concursului la Direcția Antifraudă din ANAF. Numai că Ene Cristian a fost prins în flagrant de procurorii DNA, cu șpaga de 20.000 de euro și a acceptat să-și denunțe șeful, astfel că a dus tranzacția mai departe.
Senatorul PSD nici măcar nu bănuia că propriul său consilier colabora cu procurorii, dar se temea că plătitorul mitei formulase un denunț în fața procurorilor anticorupție. Discuțiile lor au fost interceptate de anchetatori
Isăilă: ținta lor cred că e…Pentru că am stat și am gândit-o în toate părțile. (vorbește în șoaptă) Dacă era să fii tu sau eu, până acum apărea ceva referitor la chestiile alea de…cu Cătălin. Cătălin îmi spunea…
Ene: și asta cu copilul acasă sigur va da pe cineva și acel cineva suntem noi, Ovidiu. Scurt.
Isăilă: Noi doi…gândește limpede…
Ene: Nu, eu îți spun pe cine dă Cătălin
Isăilă: Eu n-am primit nimic. Tu ai primit ceva? Asta spun! (vorbește iar în șoaptă) „Bă, le zicem dacă ne cheamă. Nu am primit nimic. N-am făcut nimic. Să facă toate schi…Ei sunt la…Să facă…Mie îmi dă de lucru. Ai auzit ce am spus?
…………………..
Isăilă: (vorbește în șoaptă) Fii atent…te duci la birou și faci un contract de împrumut între tine și el…te duci…
Ene: Hai, mă…
Isăilă: Te vezi cu el
Ene: Nu mă văd cu ăsta acum.
Isăilă: Nu acum. Tocmai că l-am întrebat…
Ene: Nu.
Isăilă: (vorbește în șoaptă) Duminică…și că te vezi cu el.
Ene: Primul lucru pe care îl fac, mă pune să semnez.
Isăilă: Să semnezi. Exact. Bravo! și lași spațiu…și lași spațiu acolo…
Ene: Eu oricum nu pot să mă duc la el și să-i spun: Domne,…am venit să-ți dau banii înapoi.
Isăilă: Nu
Ene: Mă duc la el, îi spun: Hai să ne vedem. Ne vedem, primul lucru…să semneze.
Isăilă: Îl pui să semneze
Ene: Contractul de împrumut.
Isăilă: Da.
…………….
Isăilă: Dragul meu, tu te duci…știi, te duci acolo și scrii, da, știi?
Ene: A, deci, să-l semnez cu data la care mă duc cu el!
Isăilă: Te duci azi…da, dragul meu!
Ene: și acum tu mă trimiți să mă întâlnesc cu Cătălin să-l pun să semneze ceva!
Isăilă: Nu, nu! Nu, ascultă-mă, nu!…(vorbește în șoaptă) Dacă te vezi cu el îi spui așa ușor cu voce tare, tocmai ca să elimini…(neinteligibil, vorbește în șoaptă)…că e denunț calomniator împotriva ta! Zici „Băi, tu ai înnebunit?” Acum intervii tu, asta mi-a zis șefu’, „Băi, acuma te duci tu cu tupeu, lejer, elegant. Tati, referitor la aia, n-am apucat să facem hârtia aia! Vino, te rog frumos, ca…hai vino puțin să ne întâlnim să facem hârtia”…(neinteligibil)…”Hai să facem pentru că altfel știu ce ați făcut voi”…
Ene: Mi-au transpirat mâinile în zece secunde!

Consilierul Cristian Ene a fost desemnat printr-o ordonanță a procurorului DNA colaborator al organelor judiciare, după discuția cu senatorul cu privire la contractul de împrumut fictiv, și a avut acceptul procurorilor să-l întocmească și să-l prezinte senatorului.„După studierea acestui contract de împrumut fals, la redactarea căruia instigase, senatorul Isăilă și-a dat acceptul ca fiind conform dorinței sale și a cerut să fie semnat”, se mai arată în referatul DNA.
Procurorii DNA susțin în referat că senatorul Isăilă s-a lăudat în fața consilierului său Cristian Ene că ”aranjamentele” la concursul de la ANAF le-ar putea face intervenind la ministrul Daniel Chițoiu și la șeful ANAF, Gelu Diaconu.
”Conform celor precizate de suspectul Ene Cristian Ștefan și surprinse în urma monitorizării ambientale, sprijinul pe care Cristescu Cătălin urma să îl primească în vederea favorizării acestuia pentru promovarea concursului amintit (pentru a intra în Direcția Antifraudă a ANAF, n.r.) urma a se realiza prin intervenții la nivelul unor persoane ce dețin importante funcții de conducere: Daniel Chițoiu – fost ministru de finanțe, Gelu Diaconu – șef ANAF sau un procuror, nenominalizat, din cadrul PÎCCJ – DIICOT, structura centrală, ce este implicat în organizarea concursului respective sau care coordonează anchete în colaborare cu ANAF”, se arată în referatul procurorilor DNA.
Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.