Acasă Actualitate PSD-istul Severin anunță concedieri masive la Radio România

PSD-istul Severin anunță concedieri masive la Radio România

DISTRIBUIȚI

Filiala Radio România a Sindicatului Naţional al Jurnaliştilor MediaSind a luat act de declaraţiile Preşedintelui Director General al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, Georgică Severin, în faţa Comisiilor parlamentare de cultură reunite, cu privire la reducerea cheltuielilor Radio România în contextul subfinanţării Societăţii de la Bugetul de Stat. Potrivit AGERPRES, domnul Severin a spus: „Nu văd cum se va putea menţine activitatea la aceiaşi parametri. Sumele alocate au scăzut permanent după ce s-a renunţat la taxa radio (…). La modul cel mai serios şi responsabil o spun: radioul, în condiţiile date de acest buget, va trebui să renunţe la o parte din frecvenţe. N-are cum să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale altfel”.

Pentru MediaSind Radio România renunţarea la „o parte din frecvenţe”, mai exact reducerea emisiei programelor Radio România, este inacceptabilă. Experienţa din domeniu arată că reducerea emisiei conduce, invariabil, la reducerea producţiei de emisiuni şi, ulterior, la reduceri de personal.

În acest context, Filiala Radio România a Sindicatului Naţional al Jurnaliştilor MediaSind solicită cu fermitate membrilor Consiliului de Administraţie al SRR să nu accepte niciun plan de reducere a emisiei postului public de Radio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.