Home Actualitate Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Mădălina Manole s-a sinucis în mod atipic

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Mădălina Manole s-a sinucis în mod atipic

DISTRIBUIŢI

Ipotezele și motivele pentru care Mădălina Manole și-a pus capăt zilelor au încins, ieri, mințile tuturor celor care au ascultat-o cântând sau a celor care au cunoscut-o. Informațiile despre acest eveniment au început să curgă din toate sursele. Astfel, anchetatorii  au susținut că primele cercetări indică, fără dubii, că artista s-a sinucis cu o substanță toxică, Furadan, din care ar fi înghițit aproximativ 200 de mililitri. Lângă cadavrul ei s-a găsit o sticlă de un litru pe care scria „pesticid“.  Un alt element care ar susține ideea suicidului este și mesajul de pe propriul telefon, în care spunea, printre altele, că îi pare rău, dar „că nu se mai simte frumoasă“, afirmau aceleași surse.
Contactat telefonic, profesorul universitar Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat, pentru ziarul „Curentul“, că în ambele variante este vorba despre un suicid atipic. „E clar că între cei doi era o relație tensionată și că nu mai comunicau între ei. Dacă el era acasă, nu e normal ca ea să-i scrie un SMS când ar fi putut să se ducă la el, în pat, și să-i spună exact care sunt problemele care o macină. E clar că nu își mai vorbeau. Pe de altă parte, dacă el ar fi lipsit de acasă, e clar că ea a încercat să-i atragă atenția că relația s-a răcit. După caracterul ei puternic, vulcanic e posibil să fi fost o femeie pasională și posesivă, geloasă. Oricum ar fi, este un suicid atipic pentru genul ei de femeie. După modul cum a acționat e clar că era depresivă, se simțea ratată, nu credea că mai e iubită. Tot actul suicidal este de fapt atipic. Dar există astfel de sinucideri atipice. În mod normal, când ai acest gând în minte, când iei o astfel de decizie, nu te mai gândești la disconfort. Nu mai contează ce se întâmplă cu tine. Instinctul de conservare la sinucigași este absolvit, nu mai au grija corpului, de asta a ales să se sinucidă cu insecticid“, a adăugat Tudorel Butoi. Polițiștii de la Inspectoratul Județean al Poliției Ilfov, doi ofițeri de la IGPR și un procuror al Parchetului Capitalei fac investigații cu privire la împrejurările în care a decedat cântăreața Mădălina Manole, necropsia urmând a fi efectuată astăzi, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
Autopsia va stabili cauzele producerii decesului Mădălinei Manole, au precizat sursele citate. Anchetatorii au prelevat probe și au audiat membrii familiei cântăreței pentru a elucida împrejurările în care s-a produs moartea. În ajutorul polițiștilor ilfoveni s-a dispus trimiterea la fața locului a doi ofițeri ai Inspectoratului General al Poliției Române, iar un procuror al Parchetului Tribunalului București coordonează ancheta. 

Ultimele ore din viața Mădălinei Manole

Iată cum și-a petrecut artista ultima zi de viață:
Marți – Ora 22.00: Mădălina, împreună cu soțul ei, au participat la repetițiile miniorchestrei artistei, într-un sediu pe Calea Victoriei.
Ora 22.45: Mădălina și Mircea Petru s-au urcat în mașină și s-au oprit la Metro Băneasa, unde au făcut cumpărături, având în vedere că a doua zi urma ca artista să sărbătorească împlinirea a 43 de ani de viață. Nimic nu prevestea tragedia.
Miercuri – Ora 0.30: Cei doi au ajuns la vila din orașul Otopeni, județul Ilfov, unde se mai aflau copilul lor, Petru, în vårstă de un an, și soacra Mădălinei. Surse judiciare au precizat că Mădălina și Mircea ar fi ciocnit un pahar înainte de culcare, pentru a onora ziua de naștere a cântăreței.
Ora 1.00: Vedeta a mers la culcare alături de soțul ei.
Ora 2.00: Cântăreața a îngurgitat o cantitate cuprinsă între 100 și 200 de grame de substanță chimică dintr-un recipient din plastic, cu volumul de un litru, care avea atașată o etichetă pe care scria „Pesticid“. Apoi a încercat să trimită un SMS soțului, acest lucru nereușindu-l din cauza rapidității cu care a „lucrat“ substanța chimică în organismul vedetei. Pe telefonul ei era scris, la mesaje spre trimitere, printre altele, că îi pare rău, dar „că nu se mai simte frumoasă“.
Ora 5.37: Soțul Mădălinei a anunțat Ambulanța, iar cea mai apropiată salvare, cu o asistentă medicală, a ajuns la ora 6.01 și a găsit-o în stop cardio-respiratior, fiindu-i făcută o manevră de resuscitare. Apoi a fost chemat medicul, care a ajuns în trei minute.
Ora 6.30: Serviciul unic de urgență a fost anunțat că o femeie de 43 de ani a fost găsită decedată la locuința sa din localitatea Otopeni, confirmând că este vorba de cântăreață.

„Fata cu părul de foc“ a părăsit scena vieții pentru spectacolul îngerilor

Scena muzicii ușoare românești este astăzi  mai goală și mai anostă de când Mădălina Manole a trecut fulgerător în neființă, în condiții suspecte, în ziua în care ar fi trebuit să sărbătorească împlinirea unei frumoase vârste concomitent cu lansarea unui nou album de muzică ușoară. Practic, prin dispariția „fetei cu părul de foc“ din prim-planul scenei, iubitorii muzicii ușoare românești nu vor mai avea prilejul să admire o solistă completă prin calitatea vocii sale și prin simplitatea ființei sale, care de aproximativ 20 de ani i-a animat prin șlagărele sale care vor rămâne peste timp o amintire neprețuită prin calitatea acestora. Născută la 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte, județul Prahova Mădălina Manole s-a impus în sufletele admiratorilor săi încă din adolescență, când a debutat pe scena Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu. Formată la clasa regretatei cântărețe Mihaela Runceanu și al compozitorului Ionel Tudor, Mădălina Manole și-a creat un stil propriu de interpretare, de unde reieșea o voce frumos articulată, îmbinată cu o simplitate armonioasă a jocului scenic. Practic, momentul 1988 ar putea fi catalogat începutul fructuos al carieriei sale, când a participat la Festivalul de la Mamaia cu piesa compozitorului Șerban Georgescu, care ulterior i-a devenit și soț. Împreună cu acesta, Mădălina a obținut în 1991 discul de Aur pentru albumul „Fată Dragă“, care i-a adus notorietate și fani, sub auspiciile Fan-clubului național Mădălina Manole. În acest sens, revista „Billboard“ a consemnat în termeni laudativi performanța acesteia de a vinde peste două milioane de unități din acest album, culminând în 1993 cu piesa devenită rapid șlagăr: „Să nu mă minți“. În 1997, a fost primul nume din muzica ușoară românească care a înregistrat un album de muzică populară „Lină, lină, Mădălină“, cu piese de foclor autentic, sub bagheta regretatului dirijor Dorel Manea. Dintre piesele cele mai cunoscute amintim: „Vino, dragostea mea“, „O floare pentru mai târziu“, „Asta e doar viața“, „Te-am văzut, mi-ai plăcut“, „Fata dragă“, „Vreau să te uit“, „Nu ești chiar un înger“, „Să nu mă minți“.

„Nu-mi vine să cred, cea mai proastă glumă a vieții“

Cuprins de durere, cântărețul Mihai Constantinescu a declarat, ieri, pentru Mediafax, că vestea despre decesul Mădălinei Manole este una cumplită, aceasta fiind o artistă care a muncit „imens“ pentru tot ceea ce a făcut.
„E cumplit, nu îmi vine să cred. De tristețe, am plâns și am aprins o lumânare“, a mai spus Constantinescu. În acest context trist, colega sa de generație Monica Anghel a declarat, ieri, că a fost colegă cu Mădălina Manole și a admirat-o pentru tenacitatea cu care și-a făcut meseria.
„Nu am fost prietenă cu Mădălina Manole, am fost doar colege. Dar am admirat-o pentru tenacitatea pe care a avut-o să facă această meserie“, a spus Anghel.

„Șocul este atât de mare încât îți interzice o analiză logică!“

Compozitorul Horia Moculescu a declarat, ieri, pentru Mediafax, că este șocat de moartea Mădălinei Manole, care a fost o persoană „remarcabilă, caldă și inteligentă“, cu un timbru vocal „special“. „A fost o persoană remarcabilă, caldă, inteligentă și cu un timbru absolut personal și special. N-am auzit-o vreodată cântând fals“, a spus Horia Moculescu. De asemenea, TVR 1 va difuza astăzi, de la 12:45, emisiunea „Muzica e viața mea – In memoriam Mădălina Manole“. În cadrul acestei emisiuni va fi difuzat un portret al Mădălinei Manole, cu poveștile spuse de ea și cu declarații ale celor care au avut influență asupra carierei sale muzicale.
„Orice dispariție de acest gen trezește amintiri frumoase și dureroase. Uităm asta și trăim ca și cum am fi nemuritori. Am lucrat cu Mădălina și am avut o relație specială mai ales în perioada în care era cu Șerban Georgescu“, a spus realizatoarea TVR 1 Alexandru Ilie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.