Acasă Actualitate RADET reia santajul platii facturilor

RADET reia santajul platii facturilor

DISTRIBUIȚI

Directorul general interimar al RADET, Virgil Ramba, anunta, marti, in contextul unei conferinte de presa, ca din cauza uriaselor datorii acumulate de populatie la plata facturilor de apa calda, regia pe care o conduce a fost nevoita sa inchida, din nou, robinetul la (atentie!) peste 642 de asociatii de locatari. L-am intrebat pe unul dintre reprezentantii regiei de termoficare ce inseamna acest lucru. -Peste 6% din numarul total de abonati casnici-, ne-a raspuns, destul de prompt, acesta, adaugand, totodata, ca numarul celor debransati ar putea creste, in urmatoarele zile, daca abonatii cu restante la plata facturilor nu vor raspunde notificarilor regiei. Daca luam insa in calcul si faptul ca alte cateva sute de asociatii de locatari nu au apa calda, din cauza reviziei anuale pe care o face distribuitorul de agent termic, putem spune, fara sa exageram, ca peste un sfert dintre bucuresteni au trecut deja pe dusuri reci.

In privinta reviziei anuale, lucrurile sunt clare. Grav este insa faptul ca, de ani buni, desi promite o alternativa la debransarea colectiva, RADET ii baga in aceeasi oala si pe cei care platesc, si pe cei care nu platesc, aruncand responsabilitatea debransarii colective pe spinarea asociatiilor de proprietari. In realitate, vina pentru neplata facturilor o are tot distribuitorul de energie termica, care lucreaza scump si prost.


Pe Soseaua Pantelimon, la nr. 258, intr-un imobil compus din cinci scari functioneaza doua asociatii de proprietari, una reuneste patru scari de bloc (A-D), alta numai una (E). Candva a fost numai o asociatie mare si cu multe datorii. Divergentele dintre locatari au dus la infiintarea unei noi asociatii, care s-a desprins din prima si reuneste acum numai locatarii de pe scara E. Fiind vorba de o noua entitate juridica, asociatia -E- a fost nevoita sa incheie noi contracte de prestari servicii cu furnizorii de utilitati. Toate au mers ca unse pana in fata pragului RADET, unde nu s-a putut incheia un nou contract, chipurile din motive tehnice, mai concret, pentru ca in momentul in care s-a facut cererea catre RADET, reprezentantii regiei au spus ca trebuie asteptata marea contorizare… De atunci a trecut aproape un an, iar acum locatarii de pe scara E au ramas fara apa calda, din cauza contractului comun pe care il au cu asociatia -A-D-, care datoreaza RADET peste 600 milioane de lei. Nu stim cand isi va recupera furnizorul de agent termic uriasa suma, insa ne intrebam, pe buna dreptate, cine se face vinovat de faptul ca asociatia -E- este obligata sa treaca pe dusuri reci, pentru ca RADET nu a gasit, timp de un an, o solutie tehnica pentru un amarat de contor. Pe de alta parte, marea contorizare a scarilor de bloc, anuntata inca de acum un an, va demara abia maine si cine stie cand Dumnezeu se va termina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.