Acasă Actualitate Raportul final al INML în cazul morții baschetbalistului Chauncey Hardy

Raportul final al INML în cazul morții baschetbalistului Chauncey Hardy

DISTRIBUIȚI

 Potrivit raportului medico-legal final al INML, baschetbalistul Chauncey Hardy a fost lovit in față, după care a a căzut și a suferit o fractureă craniană atît la ceafă cît și în zona frunții. Acestor lovituri li se adaugă multiple leziuni meningo-cerebrale foarte grave. În plus analizele toxicologice demonstrează că el nu consumase droguri. Alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, deoarece înaintea decesului el a primit foarte multe perfuzii. Raportul de autopsie în cazul Chauncey Hardy confirmă constatările preliminare, potrivit cărora baschetbalistul american a murit din cauza insuficienței cardio-respiratorii survenite în urma traumatismului cranio-cerebral care a provocat edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie și dilacerare cerebrală (leziune traumatica avțnd caracter distructiv), fractureă de boltă craniană iradiată la baza craniului. "Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu și de un plan dur în același context traumatic", menționează raportul medico-legal. De asemenea, specialiștii medicolegi;ti au mai stabilit că între leziunile traumatice cranio-cerebrale și decesul lui Hardy există o legătură de cauzalitate directa și necondiționată.
"Avțnd în vedere morfologia și topografia leziunilor, cea mai probabilă succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractura craniană prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atît la locul de impact cu solul cît și diametral opus prin mecanism de contra-lovitură", se mai arată în raportul INML.
Vasile Surcel

Legistii spun ca leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adica unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mai grave, asa cum a fost si in cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeste contuzie de contralovitura si de regula este mai grava decat fractura de impact", au precizat surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legistii sustin ca este foarte greu de interpretat, intrucat pacientul a fost in coma, fiind perfuzat continuu.

"Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profunda si perfuzat abundent", arata raportul INML.

De asemenea, analiza toxicologica nu a pus in evidenta prezenta unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat in 9 octombrie, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala.

Vasile Surcel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.