Acasă Actualitate Rata de refuz la viza pentru SUA a scăzut sub 10% pentru...

Rata de refuz la viza pentru SUA a scăzut sub 10% pentru români

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe a salutat, miercuri, anunțul autorităților americane privind scăderea procentului ratei de refuz a solicitărilor de viză din partea cetățenilor români în anul fiscal 2013-2014 pentru prima oară sub pragul de 10% (9,8%), informează un comunicat de presă remis CURENTUL de către MAE.

Potrivit sursei citate, această evoluție consolidează trendul descrescător al ratei de refuz a solicitărilor de viză înregistrat în perioada 2010-2014.

Totodată, MAE își exprimă speranța ca această tendință pozitivă se va menține și în cursul anului viitor, ea fiind relevantă din perspectiva progreselor continue înregistrate de România pe linia îndeplinirii criteriilor aferente includerii în programul Visa Waiver.

„În vederea realizării obiectivului de eliminare a vizelor de călătorie în SUA pentru cetățenii români, un rol important revine cooperării bilaterale ce se derulează în cadrul grupului de lucru pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor. Structură inter-instituțională bilaterală, grupul de lucru a fost înființat în ianuarie 2013 și se reunește cu o frecvență trimestrială în cadrul Task Force-ului România — SUA pentru implementarea „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii”, precizează MAE.

Sursa citată apreciază că o continuare a scăderii ratei de refuz a solicitărilor de viză depuse de cetățenii români, asociată eventualei modificări a criteriilor de acces în Programul Visa Waiver, poate contribui semnificativ la materializarea, într-un timp cât mai scurt, a dezideratului de eliminare a regimului de vize pe relația cu SUA.

„Ministerul Afacerilor Externe va continua să urmărească de o manieră prioritară accederea României în Programul Visa Waiver, într-un orizont de timp cât mai apropiat, atât prin dialogul aprofundat, la nivel politic și tehnic, cu reprezentanții Administrației SUA, cât și prin demersuri sporite la nivelul Congresului, în noua componență, rezultată după alegerile din 4 noiembrie, inclusiv al Grupului de Prieteni ai României din legislativul american”, conchide comunicatul MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.