Acasă Actualitate Rectorul Academiei de Poliție a publicat ca articol propriu un fragment din...

Rectorul Academiei de Poliție a publicat ca articol propriu un fragment din cartea altcuiva dar susține că ăsta nu e plagiat

DISTRIBUIȚI

Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, este acuzat de plagiat, unul dintre articolele asumate de acesta apăruse cu un an înainte, sub altă semnătură. Iacob spune că autorul a fost de acord cu preluarea, lucru susținut chiar de cel care a realizat acest articol.

„Faptul că tehnoredactând un document şi având acceptul persoanei în cauză l-am publicat în nume propriu, mi-l asum. Faptul că este plagiat este exclus. Îmi asum faptul că nu am scris 100% şi îmi asum faptul că am fost de comun acord ca dumnealui să publice prima dată în cartea respectivă, iar eu am publicat ulterior, la un an şi ceva diferenţă rezultaltul muncii noastre, în echipă”, a declarat pentru Digi24 Adrian Iacob.

„M-a întrebat, vă trec? Nu, sunt în cartea aia, nu îmi trebuie!” , a confirmat prof.Constantin Drăghici,autorul articolului.

Un alt profesor, Ilie Rad, expert in redactarea textelor stiintifice explică:”Nu e absolut nicio suspiciune, e un plagiat în toată regula. E foarte clar: dacă cele două texte coincid sau fragmente din ele şi au semnături diferite. Nu e nicio scuză, asta e plagiat în toată regula”.

sursa foto: academiadepolitie.eu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.