Acasă Actualitate ”Regele cocainei” din Bulgaria, judecat în lipsă la București pentru traficarea a...

”Regele cocainei” din Bulgaria, judecat în lipsă la București pentru traficarea a peste 51 de kilograme de droguri

DISTRIBUIȚI

 

Evelin Banev Nicolov, cunoscut ca „regele cocainei” din Bulgaria, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu un complice, în dosarul privind introducerea pe teritoriul României a cantității de 51,058 kilograme de cocaină.

 

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Evelin Banev Nicolov, zis Brendo sau Igor, cetățean bulgar în vârstă de 49 de ani, va fi judecat pentru trafic ilicit internațional de droguri de mare risc și trafic ilicit de droguri de mare risc.

 

Anchetatorii susțin că în aprilie 2012, Banev a introdus pe teritoriul României, în vederea vânzării, 51,058 kg cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane, cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov și al altor complici neidentificați.

 

Atanasov – 43 de ani, tot cetățean bulgar – va fi judecat pentru complicitate la trafic ilicit de droguri de mare risc. Acesta este suspectat că l-a ajutat pe Banev să transporte drogurile pe teritoriul României.

 

Investigațiile în acest caz au fost declanșate la 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizării, ar fi implicate în traficarea unor cantități mari de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe ruta America de Sud – România – țări din Europa de Vest.

 

Pe numele celor doi inculpați, care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventivă în 5 februarie 2013.

 

Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autorităților judiciare române de către autoritățile judiciare italiene, acesta fiind în executarea unei pedepse cu închisoarea. La 21 februarie 2014, Tribunalul București a confirmat măsura arestării preventive a lui Atanasov și a dispus executarea mandatului de arestare preventivă. Măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv de către Tribunalul București până la 19 iulie 2014, inclusiv.

 

În cazul lui Evelin Banev Nicolov, s-au făcut demersuri pe lângă autoritățile judiciare bulgare pentru predarea temporară a acestuia, însă solicitarea a fost refuzată, precizează DIICOT.

 

Dosarul va fi judecat de Tribunalul București.

 

În ianuarie 2014, un tribunal din Sofia a aprobat extrădarea în România a liderului interlop Evelin Banev, alias Brendo, în virtutea unui mandat european de arestare emis de autoritățile române, informa site-ul Novinite.com. Decizia de atunci a instanței bulgare nu era însă definitivă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.