Acasă Actualitate Retea de traficanti de valuta, anihilata in urma operatiunii -Valahia-

Retea de traficanti de valuta, anihilata in urma operatiunii -Valahia-

DISTRIBUIȚI

O retea internationala, formata din romani si bulgari si profilata pe falsificarea si traficul de valuta, a fost anihilata de politisti in cadrul operatiunii -Valahia-, dupa mai multe luni de supraveghere. Membrii retelei actionau pe ruta Turcia-Bulgaria-Romania-Republica Moldova. Reteaua a inceput sa se destrame pe 20 iulie, cand politistii i-au prins in flagrant pe Stefan Marius Telespan, din Ramnicu Valcea, si pe Dana Alexandra Moise, din Baile Govora, care transportau cu un autoturism 100.000 de euro si 800 de dolari falsificati. Banii urmau sa fie preluati, in municipiul Bacau, de catre Valentin Rotaru, din Ramnicu Valcea, si Cristian Bogdanel Nitu, din Hunedoara, pentru a-i duce in Republica Moldova.

Specialistii au constatat ca bancnotele au fost reproduse satisfacator, pe hartie comerciala. Ei nu au facut imprimarea in relief (intaglio). Filigranul a fost imitat prin imprimare, ca si firul de siguranta. Suprapunerea peste o bancnota veritabila nu este perfecta. De asemenea, nu a fost folosita cerneala fluorescenta si nici cea vizibila in infrarosu. Din cercetari, a rezultat ca bancnotele falsificate provin de la doi cetateni bulgari.

Actiunea continua, in cadrul unei cooperari internationale, pentru identificarea celorlalti membri ai retelei, precum si a atelierelor in care sunt contrafacute bancnotele. Hartiile de valoare falsificate sunt de 200 de euro si 100 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.