Acasă Actualitate Reuters: Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Oxford University a intrat deja în...

Reuters: Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Oxford University a intrat deja în producție

DISTRIBUIȚI

Un milion de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de cercetători britanici, au fost deja lansate în producţie şi vor fi disponibile până în septembrie, deşi încă nu a început testarea acestui vaccin, a anunţat vineri echipa de cercetători de la Universitatea Oxford, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vaccinul, denumit ”ChAdOx1 nCoV-19”, este unul dintre cele aproximativ 70 de potenţiale vaccinuri împotriva noului coronavirus aflate în faza de dezvoltare pe plan mondial, dintre care pentru cel puţin cinci s-a început testarea preliminară pe oameni.

Cercetătorii universității recrutează acum voluntari pentru testare preliminară (faza 1) şi admit că începerea producţiei vaccinului este o decizie riscantă, întrucât dozele produse vor fi inutile dacă în final se dovedeşte că vaccinul lor nu este eficient, însă rezultatele preliminare sunt suficient de bune iar savanții de la OXFORD sunt reputați.

”Am început producţia la risc a acestui vaccin, nu doar la o scară redusă, ci cu o reţea de producători în şapte locaţii diferite din lume”, a declarat presei Adrian Hill, profesor şi director la Institutul Jenner din cadrul Universităţii Oxford, el estimând că până în septembrie se va încheia şi testarea vaccinului.

Adrian Hill a mai precizat că trei dintre aceste locaţii sunt reprezentate de producători britanici, două sunt în alte state europene şi câte una în India şi China, dar nu a dat prea multe detalii despre finanţarea producţiei, menţionând doar că estimează un cost iniţial de zeci de milioane de lire sterline.

Marea Britanie se numără printre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, înregistrând până vineri 108.692 cazuri, din care 14.576 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.