Acasă Actualitate Revoluționarii timișoreni îi cer demisia „iepurașului” Victor Ponta

Revoluționarii timișoreni îi cer demisia „iepurașului” Victor Ponta

DISTRIBUIȚI

Nemulțumiți că nu le-au fost reîntregite indemnizațiile, aproximativ 50 de revoluționari din Timișoara, care participau la o ședință comemorativă a Revoluției din Decembrie 1989, au cerut demisia lui Victor Ponta. ?ê?£i au făcut-o într-un mod care demonstrează clar că, sărmanul nostru prim-ministru chiar că a ajuns de râsul curcilor. Degeaba se chinuie, degeaba se umflă în pene și face exerciții de oratorie strâmbându-se în fața oglinzii, căci nimeni nu-l mai ia în serios. Mai mult decât atât, de un timp încoace, lumea l-a cam scos din zona de interes a vieții politice pentru a-l îngrămădi în „ograda” zootehniei. Astfel se face că, din ditamai „Dottore Copy Paste”, premierul nostru s-a trezit preschimbat, aproape peste noapte, într-un animăluț de companie. La scurt timp după ce președintele Băsescu ni l-a descris ca pe un „pisicuț”, el a fost degradat de revoluționarii timișoreni la rangul de „iepuraș” numai bun de urecheat. Astfel se face că, după ce i-a spus, de la obraz, că „Noi nu am cerut această lege, dar știți cum e, dacă dai unui copil o jucărie, e mai greu să o iei după aia. Oamenii și-au făcut planuri, iar acum sunt exterminați”, Tudorin Burlacu, unul dintre liderii revoluționarilor bănățeni l-a avertizat „Măi, Victoraș – iepuraș, ai grijă ce faci!”. Mda, urâtă și rapidă decădere. Unde or fi vremurile în care, vorbind tot pe limba zootehniei, bătrâna codoașă Ion Iliescu îl alinta, părintește, cu mult mai nobilul „Cârlan fără minte”?

Demisia, demisia!

În cursul aceleiași festivități, timișorenii i-au transmis premierului și o subtilă amenințare: „Domnul Ponta, primul-ministru, a uitat un lucru, iarna cad două lucruri: zăpada și Guvernul”. Iar aceste cuvinte ar cam trebui să-i aducă lui „Victoraș-iepuraș” fiori de gheață pe șira spinării: tot niște revoluționari au dat o mână de ajutor și la dărâmarea Guvernului Boc. Este drept că, puși în mișcare de Lazăr Dorin Maior, aceia erau niște „revoluționari” pe cât de falși, pe atât de hămesiți, numai buni să devină prieteni la cataramă cu gașca USL-listă. Prieteni de pripas care, alături de hoarda rezerviștilor scoși pe străzi de propagandistul Mircea Dogaru și cu ajutorul  diversiunilor grosolane puse la cale de „Antenele” lui „Felix” Voiculescu, au dus la căderea a două guverne. Dar au și manipulat mințile românilor în cel mai dezgustător și mai devastator mod cu putință. Acum, după ce USL și-a văzut sacii electorali cocoțați în căruța puterii, pentru același USL a venit și momentul scadenței, în care Guvernul Ponta va trebuie să deconteze ajutorul primit atât de la rezerviștii lui Dogaru cât și de la revoluționarii care au ieșit pe străzi  la începutul acestui an  și ori de câte ori a fost nevoie. Motiv pentru care, în aceste vremuri de cumplită „secetă” bugetară, actualul Executiv le-a promis echivalentul sumei de 40 de milioane de euro. Sumă care va fi făcută cadou exact celor 5500 de „revoluționari” adunați în jurul lui Lazăr Dorin Maior.
 
Ai noștri sunt mai revoluționari ca ai voștri

De multă vreme premierul Victor Ponta ne-a convins că, într-adevăr, minte mai des decât reușește să respire. Totuși, la un moment dat, am sperat că are, măcar, ținere de minte. Ei bine, nu! Nu are! În urmă cu aproape un an, pe vremea guvernului Boc, el promitea, ferm, că revoluționarii nu vor primi nici măcar o lețcaie. Iar asta se petrecea  în cursul unei ședințe în plen a Parlamentului. O ședință publică în cursul căreia, aflat  în balcoane, un grup de revoluționari simpatizanți ai PDL i-a cam huiduit pe USL-iști. Atunci Victor Ponta a sărit ca ars și s-a burzuluit: „Domnule președinte al Senatului, e o rugăminte de procedură. Fac un apel la dumneavoastră, un adversar politic care totuși a respectat totdeauna regulile competiției politice și ale bunului simț. Cred că este împotriva ideii de dialog, de seriozitate, pe care oamenii o așteaptă de la noi, să admiteți ca oameni de la balcon, înțeleg că e vorba de organizația de revoluționari, să vină aici, să huiduie opoziția, și fac un apel la domnul prim-ministru Boc: Domnule prim-ministru, vă rog să nu le dați înapoi banii pe care i-au obținut necinstit. Dacă-i dați dumneavoastră, o să-i tai eu. Mulțumesc!”
Bineînțeles că, abia venit la putere, „iepurașul” Victoraș a și uitat cum se umfla în blănița lui de „opozant”. Iar de tăiat nu a tăiat decât de la bugetul de stat. Un buget deja slăbănogit și ciuruit de când a ajuns el la Palatul Victoria. ?ê?£i nu a tăiat prea mult: doar un fleac de 40 de milioane de euro, care ar urma să ajungă în buzunarele câtorva mii de… ați ghicit: de revoluționari. Revoluționari care au și promis, nici mai mult, nici mai puțin, decât o nouă Revoluție. O Revoluție care, de astă dată, va fi îndreptată împotriva DNA, ANI, CNSAS, CSM, a Parchetului General și a cui s-o mai nimeri. Acum, nu că ne-ar durea la pingele de viitorul politic al Premierului „Copy Paste” dar totuși îndrăznim să-i oferim, pe gratis, un sfat care i-ar putea prinde bine la un moment dat: „Victoraș-Iepuraș” bagă de seamă că pe rezerviștii lui Dogaru și pe revoluționarii lui Maior nu te poți baza, ei sunt doar niște mercenari care-l slujesc doar pe cel care-i plătește mai bine. În plus, nici „tulumbagii” televizioniști ai lui „Felix” Voiculescu nu te prea înghit. „Iepuraș” ia vezi matale că s-ar putea să nu poți închide ochii pentru că ți se „întinde” pielea. ?ê?£i nu pielea aia din banc, ci chiar pielea matale, pe care destui sunt cei care chiar ți-o doresc întinsă pe gard.

Nicolae Bucur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.