Acasă Actualitate Rezultate control: procurorul NU a interzis polițiștilor să intre în casă până...

Rezultate control: procurorul NU a interzis polițiștilor să intre în casă până la ora 6

DISTRIBUIȚI

Urmare a solicitării adresată de ministrul justiției la data de 26 iulie 2019 procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de a dispune efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din județul Olt, având în vedere că, așa cum a relatat și presa, au existat anumite disfuncționalități în aplicarea legii, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice rezultatul controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova, având ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate în mass-media la data de 26.07.2019 referitoare la dispariția elevei Alexandra Mihaela Măceșanu, urmată de uciderea acesteia.

În urma controlului efectuat de către procurorii Serviciului de Îndrumare și Control s-au stabilit următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo.
S-au constatat nerespectări ale dispozițiilor procedurale în activitatea de înregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, precum și un management defectuos al cauzei.
S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliție și procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere.
În completare se va dispune efectuarea unui control de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/înregistrarea lucrărilor, repartizarea dosarelor și continuitatea în lucrările repartizate, ritmicitatea efectuării actelor de urmărire penală.

Raportul întocmit a fost trimis și Inspecției Judiciare pentru a fi avut în vedere în cauza în care efectuează cercetări.

Totodată, în temeiul articolului 69 alin. 1 și 2 din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciară un exemplar al raportului a fost comunicat ministrului justiției.

1 COMENTARIU

  1. Bineinteles ca politisti puteau sa intre peste un om care tinea sechestrata o persoana punandui viata in pericol dar treaba asta cu „procurori sunt devina”este pe placul PSDistilor care ataca procurori cu fiecare ocazie pe care o au si politisti stiu asta,politisti care din cate se pare sunt complici cu infractori din Caracal dar si din tara unde clanurile mafiote fac legea in orase iar la comune si sate seful de post si primarul sunt legea.Acum va dati seama dece PSDisti privesc cu groaza pierderea alegerilor parlamentare,cine stie ce au facut astia cu tot ce are legatura cu bani publici ai tari in afara de ce s-a vazut,aproape toti cei care au fost prinsi furand milioane de euro de la stat au spus la tribunal ca ei nu au facut ilegalitati ci ca nu au avut experienta democratiei si cum in Romania nu exista controlul si justificarea averilor judecatori complici au eliberat hoti iar hoti ajunsi in parlament le -au dat judecatorilor niste cadouri legale de te doare mintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.